Scrisoare de ultimă oră înaintea începerii Sfîntului și Marelui Sinod (16 iunie 2016, Grecia), semnată de Mitropolitul Ierotheos Vlachos de Nafpaktos și Sf. Vlasie. Primele 47 Capete (din 84). Traducerea&numerotarea paragrafelor: ©Acta Diurna® .

Acta Diurna®

  1. Iată-ne la ceasul începerii Sfîntului și Marelui Sinod al Bisericilor Ortodoxe ce se va deschide în Creta, care va discuta șase teme[1] pregătite de conferințele pre-Conciliare, și care de asemenea va lansa un mesaj de unitate între Bisericile Ortodoxe.
  2. În ultima vreme, s-a scris mult pe tema acestui mare eveniment, de către oameni atît specialiști, cît și nespecialiști, atît competenți, cît și incompetenți. Din nefericire, așa cum am mai arătat în altă parte, în unele din aceste texte se observă cum teologia se amestecă cu politica, sau mai curînd, cum diversele elemente bisericești implică în mod conștient sau inconștient aspirațiile politicienilor, și cum pe de cealaltă parte politicienii utilizează în discursurile lor diverse elemente teologice în scopul de a-și realiza interesele lor prin intermediul Bisericii.
  3. Desigur, Sinodul din 1872 de la Constantinopol a condamnat rasismul și naționalismul ca erezii, din nefericire însă, atît rasismul cît și naționalismul folosesc Biserica…

Vezi articol original 2.231 de cuvinte mai mult

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s