E foarte important de unde ne luăm știrile, veștile, noutățile, cine ni le transmite și mai ales: în ce duh. Scrisoarea de ultimă oră a Mitropolituli Ierotei Vlahos rămîne, pe lîngă alte prezentări și scrisori publice ale poporului ortodox vigilent, un far strălucitor și călăuzitor al Adevărului. Aceste documente istorice, pe care le vom republica mereu, pînă cînd le vom învăța cu toții pe de rost, sînt cele mai autentice știri cu privire la Sinodul din Creta, mai înainte ca el să aibă loc. Ele sînt deci profetice, deoarece bunul simț al receptării corecte a realității duhovnicești a ajuns ca să fie profetic! Republicăm așadar documentul cunoscut sub numele „Scrisoare de ultimă oră”a Mitropolitului de Nafpaktos, citînd ultimul ei paragraf, în care dumnezeiescul Mitropolit zice: Am sentimentul că în timpul lucrărilor Sfîntului și Marelui Sinod vor exista membri ai lui care vor auzi în urechea conștiinței lor glasul Prorocilor, al Apostolilor, al Părinților, al sîngelui Mucenicilor credinței, al lacrimilor și jertfelor nevoitorilor, al sudorii misionarilor, al rugăciunilor celor „săraci în Hristos”, al nădejdilor poporului evlavios. Nenorociți aceia care nici vor auzi nici vor înțelege acest glas. – Din păcate, în afară de Înalt Preasfințitul Ierotei, se pare că nimeni nu a mai auzit acest glas la Sinodul din Creta. ȘI cu asta, avem toate știrile care ne trebuie despre el.

Iată-ne la ceasul începerii Sfîntului și Marelui Sinod al Bisericilor Ortodoxe ce se va deschide în Creta, și care va discuta șase teme[1] pregătite de conferințele pre-Conciliare, și care de aseme…

Source: Integrala Scrisorii de ultimă oră alcătuită înaintea începerii Sfîntului și Marelui Sinod (16 iunie 2016, Grecia), semnată de Mitropolitul Ierotheos Vlachos de Nafpaktos și Sf. Vlasie, cu următoarele capitole: Conștiința de sine a Sinodului; Creștinismul apusean; Biserică-Ortodoxie-Euharistie; Hotărîrile Ierarhilor Bisericii Greciei; Concluzie. Traducerea: ©Acta Diurna® , la Una Sută Zile de la crearea blogului (Soltițiul de Vară, o zi după luna plină „de căpșune”).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s