7 APRILIE 2016 [joi, Săptămîna Sfintei Cruci, a patra din Sfîmtul și Marele Post]

Mitropolitul Teofan – partas la uciderea de prunci ?

 

De Sus vine utrgia , " caun fur "

< <  De Sus va veni urgia, ” ca un fur „, cand va veti astepta mai putin. >>

In Duminica a treia a Postului Mare m-am intalnit la Manastire cu un fost coleg de Facultate si ASCOR. Eu il stiam preot si l-am intrebat : ” Ce s-a intamplat de nu mai slujiti ? „. Fara prea mare tulburare – omul stiindu-se prigonit pentru dreptate – mi-a explicat cum a fost oprit de la slujirea preoteasca de catre arhiereu. Acest Mitropolit este considerat de multi a fi un om duhovnicesc.  Eu, personal nu l-am putut suferi de cum l-am vazut – emana din el parca, fatarnicia, falsul, viclesugul. Am avut de-a face cu episcopi, i-am cunoscut cat de cat (ca mod de gandire si lucru) si raman la cuvintele P. Justin ( care exprimau aceeasi idee cu P. Dionisie de la Colciu – Athos ): ” Din astia nu mai poti face oameni !!! ” . In mod special in cazul acestui Mitropolit, P. Justin m-a avertizat: „Din asta, mai bun nu poti face, dar mai rau, da. „De aceste cuvinte m-am convins pe propria piele, mai ales dupa moartea Parintelui.

Iata , pe scurt, drama acestui preot :  a fost hirotonit ca preot misionar la un spital, Spitalul Clinic de Obstretica Ginecologie „Elena Doamna” – Iasi.  Din cate am citit,  Elena Doamna (sotia legitima a lui Cuza) a fost o femeie care a salvat vieti omenesti si sunt sigur ca se scarbeste de uciderile care se fac in Spitalul ce-i poarta cu nevrednicie numele. In acest spital – abator, preotul a luptat impotriva avorturilor si a vaccinurilor, reusind sa convinga pe multi.  Mai putin pe conducerea spitalului, care a facut demersuri la Mitropolit. Acesta l-a predat in bratele Consistoriului preotesc, dupa binecunoscuta formula: „De la Ana la Caiafa”.  Consistoriu nu misca nimic fara voia Mitropolitului. Dupa cateva chemari in instanta preoteasca, preotul a fost oprit pe termen nelimitat de la slujire. Este demn de consemnat si urmatorul fapt: pe cand traia P. Justin, acest preot i-a cerut o bucatica din sfintele moaste ale unui Sf. Mucenic de la Aiud. Parintele i-a dat si chiar i-a spus ca Mucenicul va mijloci pentru acel Spital in asa fel incat sa se termine o data uciderea pruncilor prin avorturi si a copiilor prin vaccinuri. Dar iata ca, dupa cativa ani, mucenicul a fost alungat, preotii cerberi confiscandu-i preotului sfintele moaste.                                           Sarim asadar in apararea P. Ioan si in mustrarea prigonitorilor :

  • Mai intai trebuie spus ca, opririle de la slujba sau caterisirile pe nedrept nu sunt valabile. Deci,  P. Ioan – Razvan are Harul preotiei pe care nu i-l mai poate lua nimeni . Sa vedem acum care preot va avea curajul sa-l primeasca la Sf. Liturghie sa slujeasca, netemandu-se de Mitropolit sau de cerberii sai? Binecuvantati vor fi acei care o vor face.
  • Toti fiii sai duhovnicesti sa continue sa se spovedeasca la el si sa nu-l paraseasca, pentru ca acum mai mult straluceste intransul Harul fiind  prigonit pe nedrept.
  • Rusine sa va fie Mitropolite pentru ca una spuneti si alta faceti. La fel preotilor cerberi care l-au chinuit, dandu-l afara din slujba pe colegul lor, pentru bani si scaune. Slujiti Sf. liturghie spre osanda. Vedem acum  cata fatarnicie si tradare poate fi in cuvintele acestui Mitropolit : ” Sa nu ne temem de refugiati ci sa ne temem mai degraba cand crestinii nu vor mai da nastere la prunci. ” Dumnealui, pe de o parte sustine familia, dar pe de alta opreste de la slujba pe un Preot care lupta impotriva avorturilor si a vaccinurilor. ” Sunt momente in viata cand trebuie sa ne varsam sangele pentru apararea dreptei credinte. ” – mai suna un cuvant de-al sau in Duminica Ortodoxiei – 2016. Cum aparati d-voastra dreapta credinta? Rugandu-va public impreuna cu ereticii papistasi in Piata Unirii – in ian. 2016 sau participand la beatificarea cardinalilor papistasi in Copou?  Cum cinstiti memoria stramosilor nostri martiri si eroi- de care ati amintitit iarasi anul acesta in Duminica Ortodoxiei ? Ingropand Sf. Moaste ale P. Gheorghe Calciu dupa eliminarea prin forta a tuturor celor care au dorit sa-l puna la cinstire? Dar fatarnicia , viclesugul si tradarea va sunt de mult metodele d-voastra de lucru.
  • P.  Dimitrie Bejan de la Harlau, cel multpatimitor in temnitele comuniste a fost si el condamnat de un sobor de preoti cerberi, slugi ale Securitatii si oprit de la slujbe de colegii lui dar le-a stat cu demnitate impotriva si mai mult a fost incununat. Dar oare ce s-a intamplat cand in vesnicie au dat cu ochii de el cerberii si Mitropolitul din timpul lui ? Groaza iadului i-a apucat pe unii si bucuria Raiului pe cel mult prigonit. Si mai vorbiti  Mitropolite de sfintii inchisorilor!!!   Rusine. Dar omul care are rusine de oameni si frica de Dumnezeu se va indrepta. Insa cel deprins cu fatarnicia, cu  masca evlaviei, cu iubirea de putere,  in veci nu-l vei clinti.
  •  Bine a mai spus P. Justin in 2009 exact in acesta perioada, de dupa Duminica Sf. Cruci: „SA NU VA IMPUTINATI IN CREDINTA CAND VETI VEDEA PE PASTORI CA VA VORVINDE… SATANA VA FI INTRONIZAT LA IERUSALIM DE CATRE PATRIARHI, MITROPOLITI, PREOTI…” : Cei care indeamna la liniste si la adormirea constiintelor sunt vanduti. Atentie la fratii si preotii care nu iau seama la semnele vremurilor
  • Trebuie sa ne asteptam la asemenea opriri si caterisiri nevalide mai ales dupa Sinodul talharesc din iunie.
  • un Staret rus Tavrion spunea ca „Mantuitorului nu-i plac fricosii si egoistii”.

Iata deci, in ce consta Crucea azi, precum si care sunt noii prigonitori din interiorul Bisericii.  Dumnezeu sa ne ajute sa-i biruim prin marturisire, patimiri si Cruce , ca sa ne invrednicim si de Inviere. Amin.

Source: Mitropolitul Teofan – partas la uciderea de prunci ?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s