Apologeticum comunică: Joi, 7 iulie a. c. (astăzi) a avut loc la Mînăstirea Agapia sinaxa Stareților și Starețelor din Arhiepiscopia Iașilor. Cu această ocazie Monahul Teodot l-a mustrat pe față pe Mitropolitul Teofan pentru trădarea din Creta. Spicuim din cuprins: „Astăzi la măn. Agapia mitr. Teofan a chemat stareții mănăstirilor din jud. Iași și Neamț la o sinaxă, unde avea drept obiectiv spălarea creierelor cu privire la cât de mărturisitor a fost el la sinodul trădării din Creta.”

VIDEO: Mitr. Teofan mustrat pe față de monahul Teodot la sinaxa stareților de la măn. Agapia. Starețul Hariton și alți acoliți au sărit și l-au dat afară din sală

sinaxa-staretilor-si-staretelor-din-arhiepiscopia-iasi

Astăzi la măn. Agapia mitr. Teofan a chemat stareții mănăstirilor din jud. Iași și Neamț la o sinaxă, unde avea drept obiectiv spălarea creierelor cu privire la cât de mărturisitor a fost el la sinodul trădării din Creta. După ce la sinodul panortodox delegația română și-a retras din lașitate amendamentul care-i numea pe eterodocși “Confesiuni și comunități heterodoxe”, ierarhii în frunte cu Marele Alb au revenit în țară triumfaliști, cu toate că au pierdut rușinos apărarea dreptei credințe. Același triumfalism a vrut și mitr. Teofan să-l afișeze la sinaxa stareților de astăzi, când pe nepusă masă le-a deranjat tainica liniște monahul Teodot. Din relatările unei persoane prezente în sală replicile au fost următoarele:

mitr. Teofan: – Părintele Teodot vrea să-mi adreseze un cuvânt personal?

monah Teodot: – DA.. Un cuvânt personal pe care să-l audă toată lumea. Vreau să vă întreb de ce ați legalizat ECUMENISMUL la sinodul din Creta? De ce-ați numit ereticii ca fiind biserici?

Mitr. Teofan nu zicea nimic în tot acest timp, dar “starețul” Hariton de la Petru Vodă și alți doi stareți au sărit cu gură certându-l pe monahul Teodot:

acoliții: – Este necuviincios să-i vorbești așa înaltului; și au sărit să-l dea afară pe monahul Teodot, în timp ce mitr. Teofan rânjea zicând: – Lăsați-l,… lăsați-l…

PS: deocamdată am retras înregistrarea, dar o vom face publică dacă va mai fi nevoie.

Din păcate suntem puțini astfel de oameni. În Grecia sunt mai mulți (vedeți înregistrarea de mai jos) și astfel printre ierarhii lor sunt și care nu recunosc sinodul din Creta.

Fraților, ne pierdem mântuirea cu astfel de ierarhi. Ei negociază politic ceea ce Duhul Sfânt a grăit prin Sfinții Părinți de la Sfintele Sinoade Ecumenice. Astfel de ierarhi ne vor vinde ereticului papa, renunțând pas cu pas la dogmele ce ne separă de papistași. Să avem curajul să ne cerem dreptul la mântuire în mitropoliile din care facem parte, dacă nu să nu mai avem comuniune cu ei, să nu-i mai pomenim, ci să-i pomenim pe cei 8 ierarhi care nu au semnat hotărârile apostate din Creta. Să nu ne facem părtași apostaziei lor, căci nu vom avea nicio vină. Să ne rugăm în același timp pentru ei să se pocăiască și să îndrepte ce au semnat strâmb, lepădându-se de erezia ecumenismului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s