Prin predică, oral şi în scris, mă lupt să trezesc conştiinţa religioasă a credincioşilor, să înţeleagă că au drepturi şi în societate, şi în Biserică. Trebuie să înveţe, spre exemplu, că au dreptul să ceară ca clericii şi mai ales episcopii să fie aleşi prin votul clerului şi al poporului. Să înveţe că au dreptul şi datoria de a striga «nevrednic» la hirotonia unui nevrednic. Să conştientizeze că în spaţiul Bisericii creştinii nu sunt o masă mută de oi necuvîntătoare, ci au cuvînt în alegerea păstorilor lor şi în administrarea Bisericii. Să înveţe că trebuie să îi combată pe trădătorii credinţei şi să se lupte pentru curăţirea Bisericii. Creştinii laici pot încă să afurisească sinoade locale şi ecumenice, cînd sinoadele acestea nu exprimă adevărul Credinţei Ortodoxe. – Episcopul Augustin al Florinei (Grecia), trecut la Domnul în anul 2010, la vîrsta de peste 100 de ani.

Vizitează articolul pentru mai multe informații.

Source: Prin predică, oral şi în scris, mă lupt să trezesc conştiinţa religioasă a credincioşilor, să înţeleagă că au drepturi şi în societate, şi în Biserică. Trebuie să înveţe, spre exemplu, că au dreptul să ceară ca clericii şi mai ales episcopii să fie aleşi prin votul clerului şi al poporului. Să înveţe că au dreptul şi datoria de a striga «nevrednic» la hirotonia unui nevrednic. Să conştientizeze că în spaţiul Bisericii creştinii nu sunt o masă mută de oi necuvîntătoare, ci au cuvînt în alegerea păstorilor lor şi în administrarea Bisericii. Să înveţe că trebuie să îi combată pe trădătorii credinţei şi să se lupte pentru curăţirea Bisericii. Creştinii laici pot încă să afurisească sinoade locale şi ecumenice, cînd sinoadele acestea nu exprimă adevărul Credinţei Ortodoxe. – Episcopul Augustin al Florinei (Grecia), trecut la Domnul în anul 2010, la vîrsta de peste 100 de ani.

Reclame

4 gânduri despre “Prin predică, oral şi în scris, mă lupt să trezesc conştiinţa religioasă a credincioşilor, să înţeleagă că au drepturi şi în societate, şi în Biserică. Trebuie să înveţe, spre exemplu, că au dreptul să ceară ca clericii şi mai ales episcopii să fie aleşi prin votul clerului şi al poporului. Să înveţe că au dreptul şi datoria de a striga «nevrednic» la hirotonia unui nevrednic. Să conştientizeze că în spaţiul Bisericii creştinii nu sunt o masă mută de oi necuvîntătoare, ci au cuvînt în alegerea păstorilor lor şi în administrarea Bisericii. Să înveţe că trebuie să îi combată pe trădătorii credinţei şi să se lupte pentru curăţirea Bisericii. Creştinii laici pot încă să afurisească sinoade locale şi ecumenice, cînd sinoadele acestea nu exprimă adevărul Credinţei Ortodoxe. – Episcopul Augustin al Florinei (Grecia), trecut la Domnul în anul 2010, la vîrsta de peste 100 de ani.

 1. Buna dimineața ! Patriarhul Daniel nici astăzi nu slujește Sf. Liturghie ! Merge la Plumbuita doar ca sa sfințească altarul de vara , adică dupa ce se termina Sf. Liturghie vine si el sa stropească pe acolo cu aghiazma ! !

  Apreciază

 2. https://saccsiv.wordpress.com/2016/10/09/mitropolitul-ieremia-de-gortina-anatematizeaza-panerezia-ecumenismului-semnata-de-tradatorii-ortodoxiei-participanti-la-marele-sinod/

  @ Ionel T

  Dupa Sfintele Canoane ale Bisericii Ortodoxe, Ciubotea Daniel nu mai este patriarh, ci este pseudo-patriarh sau minciuno-patriarh,

  Dupa mintea mea proasta, as zice ca este directorul general al ereticilor din BOR. Sau CEO, cum este la moda in aceste vremuri. Nu hainele te fac patriarh, ci dreapta credinta.

  Apreciază

 3. –de aceea cred, împreună cu fericitul Augustin al Florinei, că cea mai mare operă pe care o putem face acum este să ne adîncim în cunoașterea propriei noastre credințe, și să participăm NEAPĂRAT la sfintele slujbe, acolo unde avem duhovnicul, care musai trebuei să fie ortodox. Ba chiar aș zice, să participăm cu ÎNVERȘUNARE la Sfintele Slujbe.. Greu lucru! Dar Dumnezeu ne luminează și ne îndrumă pașii, fără îndoială. Cîtă vreme însă socotim că scăparea vieții în veșnicie, adică MÎNTUIREA, e ceva secundar sau – ferească Dumnezeu! – o vorbă, acolo, cred că sîntem pierduți. Preafericitul Daniel, ca și toți ierarhii semnatari, sînt niște oameni care ȘTIU ADEVĂRUL, au demonstrat-o, lumea a văzut, IPS Ierotei Vlachos a mărturisit. Știu adevărul și l-au rostit în insula Creta cu voce tare, dar AU SEMNAT MINCIUNA. Contracararea, așa cum vedem noi lucrurile, este aceea ca POPORUL SĂ FIE TREAZ, IERARHII SĂ VADĂ CĂ poporul NU DOARME, ȘI S-O VADĂ ZILNIC. Iar popor ortodox este poporul fiecărei parohii care este NEDESPĂRȚIT DE SFINTELE SLUJBE. Numai acest popor este PLIROMA. Poporul care a clădit acea biserică, care a ctitorit-o din bănuțul lui sărac. Acel popor trebuie să-și susțină preotul ortodox – pentru asta trebuie să fie el însuși ortodox. ȘI în măsura în care iubește adevărul și nu este analfabet, poporul e musai ca să fie ortodox. Sîntem probabil țara ortodoxă cu cea mai bogată literatură duhovnicească din lume. Nu știu dacă s-a mai tipărit în altă parte atîta carte duhovnicească, în acest mai bine de un sfert de veac din Decembrie 89 încoace, ca în România. Să facem bine să ne trezim fiecare în parte, fraților, și să nu stăm pe noi, „cu apă în gură și cu vată în urechi”, vorba Părintelui Iustin Pârvu.
  Vom greși dacă vom huidui ierarhia în stradă. Ierarhia nu trebuie huiduită, ea trebuie trezită, vorbind pe șleau și spunînd lucrurilor pe nume. Scriindu-i, scriindu-i și iar scriindu-i. Convocînd-o la întîlniri cu credincioșii. Nu am văzut nici un picior de ierarh pînă acuma grăind cu glas tare și răspicat despre LUCRĂRILE CRETANE. Ba încă la ora asta, CULMEA CULMILOR, își permit să spună fețe bisericești – vedeți întîlnirea aceea nenorocită de la Piatra Neamț organizată de dr. Pavel Chirilă – își permit să spună că „ceea ce a apărut pe Basilica [documentele cretane, adica] e greșit tradus”! Adică pînă la ora actuală NU EXISTĂ ACELE DOCUMENTE PE MASA CREȘTINULUI ORTODOX, PUSE LA DISPOZIȚIE DE IERARHIA LUI, CARE LE-A SEMNAT IN CORPORE! Creștinul ortodox român trebuie să cunoască limbile engleză, sau franceză, sau greacă, sau rusă, ca să aibă acces la ele! – Asta nu se poate chema decît cel mai penal DISPREȚ la adresa poporului român, lucrat de nimeni alții decît de ierarhia lui. Or, aici trebuie să intervină poporul, adică PLIROMA. Să arate ierarhilor săi că el nu este NICI PROST, NICI CRETIN, NICI ANALFABET, NICI MASSĂ DE MANEVRĂ, NICI OAIE NE-CUVÎNTĂTOARE, ci că este fix TOATE CELE DIMPOTRIVĂ! E o muncă nu mică aici. Nu știu cum, cum-necum – DAR ÎN MOD CREȘTINESC ȘI ORTODOX – poporul ortodox va trebui să determine ierarhia să CALCE AȘA CUM TREBUIE. Sataniștilor POLITICO-JiURNALISTICO-IDEOLOGICI din afara BISERICII LE INTERZICEM, noi, poporul ortodox, SĂ SE EXPRIME CU PRIVIRE LA BISERICĂ. Cu privire la Ierarhi și la Biserică se pot exprima DOAR ORTODOCȘII.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s