După ce a fost prins la înghesuială și luat la întrebări de un grup de credincioși, dar mai ales după ce s-a trezit cu memorii peste memorii și scrisori peste scrisori, între care majoră cea semnată de peste 4500 de membri ai clerului și poporului, vulpea Teofan Savu dă publicității un comunicat emis în limbaj de județeană de partid, greu de reaua duhoare a vicleniei, pe cît de lung, pe atît de fățarnic. Pe acesta îl face praf în mod lapidar un domn, creștin ortodox din Iași. Facem în prealabil un mic rezumat al „comunicatului” vulpii, și publicăm la final scrisoarea exemplară a D.lui Dumitru Moldoveanu din Iași, cinstit și incoruptibil mădular al Bisericii lui Hristos celei Una.

În comunicatul său (pe care, dacă aveți stomac, îl găsiți la http://www.activenews.ro/stiri-social/Comunicat-important-al-Mitropoliei-Moldovei-privind-tulburarile-aduse-de-Sinodul-din-Creta.) dl. Teofan reia declarațiile mult declarative de fidelitate ortodoxă (făcute și în împresurarea de la Văratec, v. acest blog la postarea „Teofan Savu prins la înghesuială și luat la ceva întrebări….”), dar mai ales nu omite să evidențieze că vreo doi – trei semnatari „și-au retras semnăturile”, și să șuiere cu limbă despicată că „regretă” că, „în contextul acestor dezbateri firești din Biserică[?!! de cînd și pînă unde în biserică „se dezbate” – e piață sau parlament Biserica?!], există și luări de poziție extreme [….]” – referindu-se, desigur, la „extremitatea” numărului foarte mare de semnatari ai memoriului din 11 august a.c. (ditamai 4500! – peste patru mii cinci sute –  de creștini ortodocși din eparhia Iașilor). Șerpesc-teroristă este mai cu seamă  apăsarea („Este important să menționăm ”, punctează el la paragraful 6 al „comunicatului”, singurul loc marcat cu expresia „Este important”) că semnăturile „n-au fost colectate de o manieră potrivită”. Cu alte cuvinte, n-au fost inspirați „colectorii” de semnături să meargă și la cei asupra cărora dl Teofan are putere de coerciție și intimidare.  În rest, de prin poliloghia dezgustătoare a numitului comuncat, vulpea teofanică arată cum că „…documentul [se află] într-un proces de revizuire totală sau parțială, fiind necesare discuții, amendamente sau completări în cadrul unei viitoare întruniri a Sfântului și Marelui Sinod…”  Un comentator hîtru și plin de bunul simț al omului cinstit a remarcat: „Hoț domnul Teofan! Mai întîi semnează, și după aia supune dezbaterii!” Cu adevărat, hoț dl. Teofan. Asta, ca să rîdem oleacă, deși trebuie să plîngem.

Un al corespondent însă formulează lapidar, printr-o scrisoare pe cît de scurtă, pe atît de cuprinzătoare, poziția fiecărui creștin ortodox în parte, a fiecăruia dintre noi, cei deciși să ne ținem cu prețul vieții de predania Domnului și Dumnezeului nostru, fără să ne lăsăm intimidați de nimeni și de nimic. La un moment dat, acest domn din Iași îi pune d.lui Teofan o întrebare plină de luciditate și de sinistru adevăr:

„Ce veți face cu satele întregi care au semnat acea scrisoare nu extremă, ci de DURERE EXTREMĂ? Veți colabora cu organele statului pentru a fi mutate în …taigaua siberiană?”

Iată reprodusă aici întreaga scurtă dar cuprinzătoare scrisoare a lui Dumitru Moldoveanu din Iași, mădular adevărat al Bisericii Ortodoxe, adresată ieri sîmbătă 13 august 2016 Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, semnatar și el, Teofan,  al vînzării Ortodoxiei în Creta.

„Am văzut comunicatul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei care a apărut pe site-ul activenews.ro, la adresa activenews.ro.

În calitate de ortodox vreau să vă întreb următoarele:
1. Dacă ”Documentul cu deciziile luate la Sinodul ortodox din Creta poate fi considerat „în stare de analiză, nedefinitivat” înseamnă că ați semnat ceva nedefinitivat, deci este simplu să vă retrageți oficial semnătura, mai ales văzând cum tulburarea a cuprins mii de fii duhovnicești ai Eparhiei? Deci vă căiți că ați semnat sau nu? Un răspuns monosilabic ar fi îndeajuns.
2. Acest comunicat, care este plin de viclenie și insinuări, eu cred că este folosit pentru a câștiga timp, a reduce la tăcere pe toți cei care luptă împotriva Adunării eretice din Creta, a manipula o viitoare ”dezbatere” (că doar postul Basilica este al Patriarhiei, nu?) și a nu mai avea opozanți la următoarea rundă de adunare papistășească de tipul: Eu sunt patriarhul, deci PAPA ROMÂNIEI, voi-ierarhii sunteți frații mei, iar restul sunt prostimea care ne dă nouă bani și ne cântă osanale etc.
3. Ce veți face cu satele întregi care au semnat acea scrisoare nu extremă, ci de DURERE EXTREMĂ? Veți colabora cu organele statului pentru a fi mutate în …taigaua siberiană?
Faptul că este un comunicat lung al Mitropoliei nu înseamnă că spune ceva, decât … o scaldă, ca să amăgească și mai mult, pe cât mai mulți.
Noi vrem să redeveniți, prin atitudine hotărâtă, prin retragerea semnăturii și prin condamnarea explicită a ecumenismului ca erezie: Înaltpreasfinția Sa, Mitropolitul Teofan Savu al Moldovei și Bucovinei, căruia să îi cântăm: Întru Mulți Ani, Stăpâne!
Așteptam, sperăm că nu degeaba, ca acest lucru să se întâmple.

Dumitru Moldoveanu din Iași
13 august 2016”

sursa: http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2016/08/13/nu-recunosc-adunarea-din-creta-scrisoarea-nr-12-plange-cuvioasa-parascheva

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s