Protosinghelul Elefterie Tărcuță (Catedrala Episcopală a Romanului și Bacăului) întrerupe pomenirea lui Ioachim Băcăuanul. Spicuim din scrisoarea Protosinghelului către episcop: „Sfintii Părinti ne-au lasat adevărata teologie dobandită prin viata lor ascetica. Astăzi „teologia” se face uneori la mese festive si la Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB), dobândind o nouă conotaţie ideologică care s-ar mai putea numi theos-manipulare psihologică a credinciosilor. Asa s-a infestat trupul Bisericii Ortodoxe. Asa s-a ajuns ca „teologia” să „omoare” veşnicia. Vindecarea va veni doar prin iesirea din acest organism plin de viermi al iadului. Eu nu am dreptul să vă invăt sau să vă judec, ne va judeca Dumnezeu pe toti, dar eu, piatra sfărâmată fiind si văzând constiinta credinciosilor zdrobită in picioare si aruncată in beznă, in intunericul cel mai din adanc, lipsit de Adevar, mă intreb: nu ne mai temem oare de Dumnezeu? N-am inteles incă ce urmaresc mai marii lumii de azi?! Nu vedem ca Romania este vândută politic, teritorial, economic? „Caci, atunci cand se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuitii mişună pretutindeni.” (Ps. 11, 8) Mai trebuie să fie si Biserica noastra Ortodoxa părtaşă la demolarea tarii si a credinţei strămoşeşti?”

http://www.glasulstramosesc.ro/blog/incep_sa_se_clatine_mitrele_masonice_protos_elefterie_tarcuta_a_intrerupt_pomenirea_lui_ioachim_bacaoanul/2016-08-17-144

Redăm scrisoarea în întregime:

9:25 PM

Încep să se clatine mitrele masonice… Protos. Elefterie Tărcuţa a întrerupt pomenirea lui Ioachim Băcăoanul

CĂTRE ÎNTÂI-STĂTĂTORUL
ARHIEPISCOPIEI ROMANULUI SI BACĂULUI

Drept aceea, luati aminte de voi insiva si de toată turma, intru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstrati Biserica lui Dumnezeu, pe care a castigat-o cu insuşi sângele Său.” (FAPTELE SF.APOSTOLI 20,28)
Subsemnatul, Protos. Elefterie Tărcuţa, preot slujitor si duhovnic de 24 de ani la Catedrala Arhiepiscopală a Arhiepiscopiei Romanului si Bacăului, momentan impins in iadul ereziei pentru păcatele mele, de către Părintele si Arhiepiscopul Ioachim, am găsit totusi putere de la Bunul Dumnezeu să strig din acest iad după ajutor.
In această perioadă de 24 de ani am ascultat şi cunoscut durerile multor credincioşi şi chiar necredincioşi. De multe ori am fost pus intr-o situatie penibilă, să răspund de ce unii preoti si ierarhi ai Sfintei Biserici comit nedreptăţi şi smintesc prin comportamentul lor. Mă simt si eu printre ei, cu păcatele mele, dar nu ca eretic. Intotdeauna a trebuit să găsesc o scuza sau un motiv, intr-un mod protector, pentru a nu denigra slujitorii si Sf. Biserică. Acum, când ca ierarhi ne-aţi trădat intr-un mod mişelesc Ia acest „sinod” din Creta, ba ati mai implicat si preotii, cerându-le să nu vorbească credinciosilor despre hotărârile luate cu acest prilej, acum când aţi pus lumina sub obroc, nouă oare ce ne rămane de făcut?! Să aşteptăm să vorbească pietrele?…
Zic vouă: Dacă vor tăcea acestia, pietrele vor striga.” (Ev. Luca 19,40)
Da, sunt o mică piatră, am inca viată, aşa cu păcate, totuşi mai am puţină constiintă, mă doare că ne-aţi sfărâmat sub picioare si trebuie să strig.
„Dumnezeu este lumină si nici un intuneric nu este intru El. Dacă zicem că avem impartasire cu El si umblam in intuneric, mintim si nu săvârsim adevărul.”(I, Sf.Ap.Ioan 1, 5-6)
Oare ati uitat avertismentul Sf. Apostol Petru: „Dar au fost in popor si prooroci mincinosi, după cum si intre voi vor fi invatatori mincinosi care vor strecura eresuri pierzatoare si, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, isi vor aduce lor o grabnică pieire; Si multi se vor lua după invataturile lor rătăcite si, din pricina lor, calea adevărului va fi hulită; Si din pofta de avere si cu cuvinte amăgitoare, ei vă vor momi pe voi. Dar osânda lor, de mult pregatită, nu zăboveste si pierzarea lor nu dormitează. Căci dacă Dumnezeu n-a crutat pe ingerii care au păcătuit, ci, legandu-i cu lanturile intunericului in iad, i-a dat sa fie paziti spre judecată; Si n-a crutat lumea veche, ci a păstrat numai pe Noe, ca al optulea propovăduitor al dreptătii, cand a adus potopul peste cei fara credinta. Si cetatile Sodomei si. Gomorei, osândindu-le Ia nimicire, le-a prefacut in cenusă, dându-le ca o pilda nelegiuitilor din viitor; Iar pe dreptul Lot, chinuit de petrecerea in desfranare a celor nelegiuiti, I-a izbăvit. Pentru că dreptul acesta, locuind intre ei, prin ce vedea si auzea, zi de zi, chinuia sufletul său cel drept din pricina faptelor lor nelegiuite.”(II Sf. Ap. Petru 2, 1-8)
– „Vai vouă, cărturarilor si fariseilor făţarnici! Că inchideti Impărăţia Cerurilor inaintea oamenilor; ca voi nu intrati si nici pe cei ce vor să intre nu-i lasati.”(Ev. Matei 23,13)
– Si iarasi… „Nu fiti partasi Ia faptele cele fară roadă ale intunericului, ci mai degraba osanditi-le pe fată.”(Sf. Ap. Pavel, Efeseni 5,11)
– „Vai de cei ce zic răului bine si binelui rău; care numesc lumina intuneric si intunericul lumină; care socotesc amarul dulce si dulcele amar!”(Isaia 5,20)
– „Pastorul cel bun isi pune sufletul pentru oile sale.”(Ev. loan 10,11)
– „Pastoriti turma lui Dumnezeu, dată in paza voastră, cercetând-o nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu, nu pentru caştig urât, ci din dragoste.”(I Petru 5,2)
– „Prin aceasta cunoastem pe fiii lui Dumnezeu si pe fii diavolului; oricine nu face dreptate nu este din Dumnezeu, nici cel ce nu iubeste pe fratele său.”(I Sf. Ap. loan 3,10)
Lumina lui Hristos lumineaza tuturor. Sfintii Părinti ne-au lasat adevărata teologie dobandită prin viata lor ascetica. Astăzi „teologia” se face uneori la mese festive si Ia Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB), dobândind o nouă conotaţie ideologică care s-ar mai putea numi theos-manipulare psihologică a credinciosilor. Asa s-a infestat trupul Bisericii Ortodoxe. Asa s-a ajuns ca „teologia” să „omoare” veşnicia. Vindecarea va veni doar prin iesirea din acest organism plin de viermi al iadului.
Eu nu am dreptul să vă invăt sau să vă judec, ne va judeca Dumnezeu pe toti, dar eu, piatra sfărâmată fiind si văzând constiinta credinciosilor zdrobită in picioare si aruncată in beznă, in intunericul cel mai din adanc, lipsit de Adevar, mă intreb: nu ne mai temem oare de Dumnezeu? N-am inteles incă ce urmaresc mai marii lumii de azi?! Nu vedem ca Romania este vândută politic, teritorial, economic?
„Caci, atunci cand se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuitii mişună pretutindeni.” (Ps. 11, 8)
Mai trebuie să fie si Biserica noastra Ortodoxa părtaşă la demolarea tarii si a credinţei strămoşeşti? Participând la sinodul din Creta v-ati dat implicit acordul – prin semnatură – la toate prevederile stipulate in memorandum! Trebuia inca o data salvat Baraba si vândut Domnul nostru Iisus Hristos?!! Si iată turma aruncată in intunericul cel mai din adanc: ECUMENISMUL! Explicati-le enoriasilor ce duh diabolic are aceasta „erezie a ereziilor”: vorbiti-le – nu cu diplomatie – ci clar, răspicat, să inteleagă si omul mai simplu.
„Este un Domn, o credintă, un botez.” (Sf. Ap. Pavel, Efeseni 4,5)
Ati intrat prin usile imparatesti in Sf. Altar al Catedralei Arhiepiscopale cu un episcop eretic armean, ati ingaduit sa-i binecuvinteze pe credinciosi, iar acestia să-i sarute mana.
Botezati prin stropire si ingăduiti ca preotii să boteze Ia fel, si nu prin afundare de trei ori in cristelnită.
Ati binecuvantat si sustinut intalnirile ecumeniste pe tot cuprinsul Eparhiei.
Ati ingăduit tacit savarsirea de cununii mixte de către unii preoti ai Eparhiei Romanului si Bacăului.
Ingaduiti ca vinul folosit pentru Sf. Euharistie să provină din comert (acesta având diverse adaosuri).
Toate acestea le-am observat si le spun cu TOATĂ DUREREA.
In anul 2003, 18-19 oct. a avut loc in Romania un referendum prin care se cerea fiecarui cetatean sa-si exprime acordul sau dezacordul privind revizuirea Constitutiei. In Legea nr. 429 din oct. 2003, emisa de Parlamentul Romaniei, gasim la art. 145: „(1) Aderarea Romaniei Ia tratatele constitutive ale Uniunii Europene, in scopul transferării unor atributii catre institutiile comunitare, precum si al exercitarii in comun cu celelalte state membre a competentelor prevazute in aceste tratate, se face prin lege adoptata in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, cu o majoritate de doua treimi din numarul deputatilor si senatorilor. (2) Ca urmare a aderarii, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum si celelalte reglementari comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate fată de dispozitiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.” Ca să devină lege aceste articole, erau implicati si unii ierarhi care trebuiau să incurajeze cetăţenii să meargă Ia vot.
La aceeasi data era prevazuta si sfintirea bisericii Sf. Dimitrie din Bacău. Coincidentă?! Aproape de usa bisericii era plasata urna de vot; după ce credinciosii erau indemnati să treacă prin Sf. Altar, să sărute Sf. moaşte, Ia iesire Ii se cerea să-si exprime acordul „fărădelegii”. Atunci, ierarhii nostri ne-au invatat să facem primii paşi spre Europa atee/eretică si să ne inchinam ei.
Adevarul despre esecul lucrarilor acestui sinod I-au spus Prea Sfintitii Părinti si cei care traiesc teologia ortodoxa si vrednici vor fi in veac! I.P.S. Serafim de Pireu, I.P.S. Ierotheos Vlachos, P.S. Longhin Jar, Protopresviterul Theodoros Zisis, prof. Dimitrie Tselenghidis…
La acest sinod s-au acceptat tacit Teoria trunchiului comun, Teoria ramurilor si Teoria baptismală, adica globalizarea Iumii si a Bisericii; numai că Ia Dumnezeu teoriile nu functioneaza. Arborele are radacinile in pamânt, iar Biserica are rădăcină, izvorul in CER, Ia Hristos Care este si Cap al ei. Ce părtăsie are Biserica, pentru care S-a rastignit Hristos, cu aceasta globalizare?! A fost odata blestemat un smochin, va fi si acest arbore blestemat din radacina de Domnul nostru Iisus Hristos! Acum gustăm din roadele lui otravite…
Aceste abateri atât de grave Ia care ati consimtit, sub semnătură proprie, in deplină cunostinta, m-au determinat sa revad o serie de canoane ale Sfintilor Parinti si astfel, Ia CANONUL 15, SIN. I – II (861) „OSÂNDA SCHISMEI. SCHISMA FATA DE PATRIARH. CARE DESPARTIRE NU ESTE SCHISMA?”, am gasit următoarele:
„Cele ce sunt randuite pentru presbiteri, episcopi si mitropoliti, cu mult mai vartos se potrivesc pentru patriarhi… Caci cei ce se despart pe sine de comuniunea cea cu intaiul statator al lor pentru oarecare eres osandit de Sfintele Sinoade, sau de Parinti, fireste adica, de comuniunea cu acela care propovaduieste eresul in public si cu capul descoperit it invata in Biserica, unii ca acestia nu numai ca nu se vor supune certarii canonicesti, desfacandu-se pe sinesi de comuniunea cu cel ce se numeste episcop chiar inainte de cercetarea sinodiceasca, ci se vor invrednici si de cinstea cuvenita celor ortodocsi. Cad ei nu au osandit. pe episcopi, ci pe pseudo-episcopi si pe pseudo-invatatori, si nu au rupt cu schisma unitatea` Bisericii, ci s-au silit sa izbaveasca Biserica de schisme si de dezbinari.”
Conform acestui canon de mai sus sunt si CANONUL 3 APOSTOLIC, CANONUL 6 DE LA SINODUL LAOD, DE LA GANGRA (340), CANONUL 5 AL SINODULUI LOCAL DE LA ANTIOHIA (341), CANOANELE 10, 11, 12 ALE SINODULUI LOCAL DE LA CARTAGINA (491), CANONUL 19 DE LA SINODUL 4 ECUMENIC (451), CANONUL 31 SI 32 ALE SINODULUI VI ECUMENIC (691).
Deplin constient, cu frica de Dumnezeu, cu durere in suflet si, in acelasi timp, cu inima impacata si cu rugaciunile Sfintilor Parinti, eu personal nu v-am mai pomenit dupa acest sinod din Creta si nu va voi mai pomeni pana nu yeti retrage acea semnatura de la sinodul din Creta. Daca ereticii si sincretistii se vadesc prin lipsa sinceritatii si a pocaintei, staruind in chip satanic in erezie, not ce facem? Sfintii si Parintii inaintasi ai nostri, care au intrerupt pomenirea pseudo-episcopului au continuat sa slujeasca Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie si toate Tainele Bisericii, ramanand in comuniune cu Biserica Ortodoxa, dar, ingradindu-se de numitul episcop de care apartineau.
Intrucat sunteti cel care ati incalcat cele trei marturisiri de credinta depuse la hirotonia intru arhiereu, cand ati jurat ca yeti respecta dogmele si canoanele nestirbite, nu vom accepts, atat subsemnatul, cat si dreptcredinciosii, sa fim numiti schismatici sau eretici.
„UNDE SUNT DOI SAU TREI ADUNATI IN NUMELE MEU, ACOLO SUNT SI EU IN MIJLOCUL LOR.” (Ev. Matei 18, 20)
„BISERICA MEA PORTILE IADULUI NU 0 VOR BIRUI.” (Ev. Matei 16, 18)
Cu adanca durere in suflet, marturisesc ca fiind prima data, in 30 de ani de monahism, cand adopt o astfel de atitudine. Pot sa o marturiseasca cei care m-au cunoscut.,’ Dar acum am devenit nebun in acest veac. Glasul Sf. Scripturi si al Sf. Parinti sunt aici de fata si m-au sfatuit sa iau aceasta decizie.
17 august 2016
Aşa să-mi ajute Dumnezeu! AMIN.
Protos. Elefterie Tărcuţa

2 gânduri despre “Protosinghelul Elefterie Tărcuță (Catedrala Episcopală a Romanului și Bacăului) întrerupe pomenirea lui Ioachim Băcăuanul. Spicuim din scrisoarea Protosinghelului către episcop: „Sfintii Părinti ne-au lasat adevărata teologie dobandită prin viata lor ascetica. Astăzi „teologia” se face uneori la mese festive si la Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB), dobândind o nouă conotaţie ideologică care s-ar mai putea numi theos-manipulare psihologică a credinciosilor. Asa s-a infestat trupul Bisericii Ortodoxe. Asa s-a ajuns ca „teologia” să „omoare” veşnicia. Vindecarea va veni doar prin iesirea din acest organism plin de viermi al iadului. Eu nu am dreptul să vă invăt sau să vă judec, ne va judeca Dumnezeu pe toti, dar eu, piatra sfărâmată fiind si văzând constiinta credinciosilor zdrobită in picioare si aruncată in beznă, in intunericul cel mai din adanc, lipsit de Adevar, mă intreb: nu ne mai temem oare de Dumnezeu? N-am inteles incă ce urmaresc mai marii lumii de azi?! Nu vedem ca Romania este vândută politic, teritorial, economic? „Caci, atunci cand se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuitii mişună pretutindeni.” (Ps. 11, 8) Mai trebuie să fie si Biserica noastra Ortodoxa părtaşă la demolarea tarii si a credinţei strămoşeşti?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s