Mesajul complet al Pr Matei Vulcănescu (cf. https://www.facebook.com/valentin.vulcanescu?fref=nf&pnref=story.unseen-section):

”Unii se folosesc de textul Mitropolitului Heroteos Vlahos in care spune ca Biserica Ortodoxa Romana a avut o pozitie ortodoxa la SInodul din Creta! Cu adevarat asa este! Biserica Ortodoxa Romana a avut o pozitie corecta, ortodoxa, dar apoi, tot Mitropolitul Heroteos Vlahos ne spune ca Biserica Ortodoxa Romana nu si-a sustinut pozitia ortodoxa, buna, pana la capat, retragandu-se din dezbateri… si semnand documentul eretic… deci? Haideti sa nu mai manipulam opinia publica… Mitropolitul Heroteos Vlahos incurajeaza protestul, scrisorile de protest impotriva sinodului talharesc, asa am inteles.
pr. Matei Vulcanescu
ps. va recomand sa cititi tot textul despre sinodul din Creta a Mitropolitului Heroteos Vlahos[v. și pe acest blog, prin bara de căutare].”

Foarte recent (în zilele Praznicului Adormirii Maicii Domnului pe stil nou) a avut loc o vizită a unei Delegații a Bisericii Greciei la Patriarhia Georgiei, în scopul discutării Sinodului din Creta. Din ea, în afară de Pr Matei Vulcănescu ca reprezentant al Mitropoliei Pireului, au mai făcut parte pr Theodoros ZIsis, pr. Serafim Savaitul, pr. Peter Heers, și pr Anastasie Gotsopulos.

Cf. http://aktines.blogspot.ro/2016/08/blog-post_75.html#more   – deocamdată citibil doar în lb. neogreacă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s