Teofan Savu desființează postul, zilele de post și Marile Posturi de peste an în ediția online a Calendarului Creștin Ortodox 2017 de la „Doxologia”. Ba încă desființează și Praznicul însuși al Sfintelor Paști, precum și toate indicațiile liturgice ale duminicilor și praznicelor mari, mijlocii și mici.

Vineri, 1 mai 2020

Notă actualizată privitoare la acest titlu, publicat in 2016:

Conținutul la care trimiteau Linkurile DOXOLOGIA ale calendarul ortodox 2017 a fost între timp INDREPTAT de către DOXOLOGIA. Dar scandalul publicării unei ediții online așa cum am detaliat în blogul de față a fost de foarte mari proporții, atît prin trafic, cît și prin „atenția” de care s-a bucurat din partea unor oficine ale francizelor de presă soroșistă, inclusiv a unor „pravoslavnici” de genul Iulian Pericle Capsali care ne-a acuzat că „dăm” în Biserică deoarece am îndrăznit să „dăm” în Teofan Savu și/sau în acel calendar NE-, și ANTI-ortodox de el girat, pe care l-am incriminat atunci.

Partea bună este însăși îndreptarea conținutului acelui link de către DOXOLOGIA.

Tot parte bună e aceea că, de atunci încoace, nu am mai constatat o atare drăcească îndrăzneală, de a publica, adică, pe situl oficial al unei Mitropolii Ortodoxe, și încă a Moldovei, un calendar „ortodox” golit de absolut orice însemn al Ortodoxiei.

Sperăm, și mai bine zis veghem, ca nici să nu se mai întîmple așa ceva vreodată.

Source: Teofan Savu desființează postul, zilele de post și Marile Posturi de peste an în ediția online a Calendarului Creștin Ortodox 2017 de la „Doxologia”. Ba încă desființează și Praznicul însuși al Sfintelor Paști, precum și toate indicațiile liturgice ale duminicilor și praznicelor mari, mijlocii și mici.

Rugăm observați la linkul de mai sus ediția online a Calendarului Creștin Orotodx 2017, autorizată de cel numit Mitropolitul Moldovei și Bucovinei Teofan Savu: NU SUFLĂ O VORBĂ despre POST, sau ZILE DE POST.

4 gânduri despre “Teofan Savu desființează postul, zilele de post și Marile Posturi de peste an în ediția online a Calendarului Creștin Ortodox 2017 de la „Doxologia”. Ba încă desființează și Praznicul însuși al Sfintelor Paști, precum și toate indicațiile liturgice ale duminicilor și praznicelor mari, mijlocii și mici.

  1. Ia uite ce scrie pe site-ul in cauza: ”Calendarul, cu excepția celui corespunzător anului curent, este generat automat, fără alte indicații liturgice, tipiconale (inclusiv cele care țin de data Paștelui) care vor fi introduse la locul cuvenit după publicarea în formă tipărită a conținutului calendarului creştin-ortodox aprobat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Vă mulțumim pentru înțelegere.”
    http://www.doxologia.ro/calendar-ortodox/2017-02
    Cititi textul de fondul albastru.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s