cf. http://www.activenews.ro/stiri-social/Mitropolitul-Teofan-victima-a-unui-complot.-Ce-se-urmareste-de-fapt-136988

Dl Iulian Capsali, CANDIDATUL FAMILIEI ROMÂNEŞTI, sacrifică timpul datorat celor nouă copii ai familiei sale – familie din care și-a făcut brand politic – spre a arunca cu abjecții, imundități, turpi-zenii (sic) și cu „drenor de puroi duhovnicesc” [a fost tare, parol!] în direcția unui „site obscur,” (al nostru) pe cît de „obscur”, intimează el, pe atît de „ipochimen[ic]-pervers”! (Sau poate chiar mai.) Ah ce festin de polemică, în care ne-am arunca cu ludică plăcere, dacă n-ar fi atît de cumplit de grav subiectul.

Ne vom ține, de aceea, strict de fir, și de chestiune.

Firul este că am semnalat, la 19 august a.c., pe blogul nostru, situația (anti-)calendarului ortodox de la „Doxologia.” Situația aceasta gravă a atras puternic atenția vizitatorilor blogului pînă cam în a doua decadă a lui septembrie, lucru ce ne-a determinat să-l revizuim minor și să-l republicăm. Articolul a cunoscut un trafic exploziv la sfîrșitul săptămînii trecute, cînd au apărut și primele țipete (cu? fără legătură cu traficul?) privitoare la „provizoratul” Calendarului, și că de ce „nu citim tot,” –ce, „nu vedem?”– ce să citim? ce să vedem? care „tot”? ne-am întrebat – și n-am primit răspunsul decît peste cel puțin 24h, sau chiar mai mult. Atunci am re-vizitat pagina „Doxologia” (pe care o tot vizitaserăm pînă atunci, citind cu atenție totul, nevenindu-ne să credem că pînă acolo se poate merge, pînă la desființarea practic a calendarului ortodox) și am constatat, cum o face și însuși dl Capsali, pe care îl cităm din memorie, detaliul extrem de important la care oamenii nu sînt atenți deoarece(?) este trecut pe fond albastru…. și astfel litera apare mai mică, -nu-i așa, d.le Capsali? (Cuvintele îngroșate sînt ale dvs.) Pe fond albastru deci, litera apare mai mică, așa ca în înscrisurile din contractele dubioase bancare ce vor să înșele oamenii sensibili și simpli, d.le Capsali, nu cumva? care și acel înscris, după ce că e cu literă mică de abia o vezi cu lupa, mai e și pe fond gri, nu-i așa? D.le Capsali? Iată ce adevăr mare ați grăit, de printre abjecții, fără ca să vă dați seama! (Sau poate că v-ați dat seama.) Acesta e primul dintre adevărurile pe care vrem să le semnalăm, grăite de a dvs gură, fără ca să vreți, mă tem. Că mai sînt încă două, al treilea fiind pe cît de hilar, pe atăt de jalnic.

Nu sînt singura voce care observă abjecția îngrămădită peste abjecție, anume aceea a disclaimer-ului introdus „ulterior circulării articolului pe feis”, ca să citez comentariul (verificabil) al unei cititoare. Oare cît de abject trebuie să fii, ca să te ascunzi abject dar mai ales prostește în spatele unei atari cîrpeli? Oare cît de cretin socotiți că este poporul român creștin ortodox, stimate d.le Capsali, dvs și toată tagma acestei ciocoimi vînzătoare de neam, de credință și de pămînt – cît de cretin socotiți că poate fi poporul român,  în sensibilitatea și simplitatea lui, d.le Capsali?! CE și-au imaginat acei bieți administratori de comandă că rezolvă adăugînd această exonerare de răspundere – ca să vorbim românește – exonerare ca în romanele cu asasini, în care se precizează de la început că „orice asemănare cu realitatea este pur întîmplătoare”? Nu și-au dat seama acei administratori, în frunte cu girantul suprem al „Doxologiei”, în abjecția lor de spaimă, că exonerarea este chiar mai incriminantă, mai cinică și mai vinovată decît distrugerea însăși a calendarului?! E ca și cum am spune cam așa: mănîncă, popor român, această mîncare stricată pe care ți-o oferim (ca și cînd ar fi apă vie) – îți mulțumim pentru înțelegere. E doar TEMPORAR, te asigurăm, de ce te superi? Așa a GENERAT SISTEMUL, ce vrei? În VIITOR, după ce se va dezbate la înaltul Sinod, o vei mînca și pe cea bună (dacă mai ești viu pînă atunci)….îți mulțumim pentru înțelegere.

D.le Capsali, dvs și mult prea mulți alții ca dvs faceți zeloasă galerie acestei infamii,  acestei – cu adevărat abjecții și turpitudini și perversități fără seamăn, prefăcîndu-vă că nu e mare scofală. Oare să fiți dvs. singurul/singurii care nu-și dau seama de impactul și importanța digitalului la ora la care vorbim?

D.le Capsali, știți dvs că această simplă coală de hîrtie pe care se află înscris Calendarul Creștin Ortodox bunicile noastre (ale mele, cel puțin) o puneau sub icoane? De ce oare? pentru că silabisind (sau citind cursiv) Sfinții fiecărei zile ele rosteau cîte o rugăciune. Știți dvs că Sfîntul Nicolae Velimirovici numește calendarul ortodox pe care îl aveau părinții lui pe perete prima lui carte de rugăciuni? 

Se vede treaba că nu știți, sărmane d.le Capsali. Dar creșteți, cu toate acestea, nouă tineri și frumoși copii, în credința creștin-ortodoxă, după cum….vă lăudați. Oare – ținînd cont de cele arătate vă întreb  –Nu vă este rușine?

Dvs insultați mîrșav poporul român, d.le Capsali. „Forțodocși”? De ce, pentru că au kilograme în plus, și nu se preocupă de fitness, așa ca dvs, de pildă? Alții s-au luat de culoarea pielii lor. „Forțodocșii” în schimb (cei de culoare sau nu) nu s-au luat de culoarea pielii mitropolitului Teofan. Ei s-au luat – (cît se poate de cuviincios, cum au putut și ei mai bine, în durerea lor, care nu e doar a lor, – că încă nu i-a tras nimeni pe ierarhi de barbă, nici nu i-a agresat, nici nu i-a împins) – ei s-au luat deci de semnătura Ierarhului pusă pe vînzarea din Creta, pe care dvs o socotiți…în ditiramba dvs…un punct de reper în timp, și nimic altceva. Nu am văzut nicăieri o părere critică la adresa documentelor din Creta în această…„apărare la mitropolit” a dvsd.le Capsali, dimpotrivă: v-am văzut frazînd fără să clipiți că în Creta nu a avut loc nici un fel de trădare, aceasta nefiind decît o închipuire [din capul „forțodocșilor”] („presupuse acte de trădare”…). Care acte, nefiind cîtuși de puțin de trădare (ci chiar de mărturisire, trebie să înțelegem), au și fost semnate de ierarhii noștri iubiți, dintre care cel mai iubit, ne arătați dvs, este mitropolitul Teofan…! Deci putem legitim trage concluzia unei „aprecieri pozitive” din partea dvs a documentelor acestei întîlniri sinodale din Creta (cum vă place dvs să o numiți)! Nu-i așa că și dvs înșivă în original, prin urmare, vă însușiți aceste …mărețe documente cîtuși de puțin trădătoare ale întîlnirii sinodale din Creta? Mai ales articolul 22, cel cu….excomunicarea (și nu numai!) a ălora care îndrăznesc să „miște-n front”,  d.le Capsali, nu-i așa? Dar articolul 22 al întîlnirii întruchipează chiar idealul papismului în lume, același cu al oricărui regim totalitar și de exterminare – chiar fizică – a opozanților! (Există studii serioase care arată originile comune ale papismului și comunismului.) Subscrieți la el (la idealul papist)? Nu am văzut nicăieri că vă opuneți, iar dacă o faceți, prin meritorii acțiuni pro-familie mult…pravoslavnice, atunci înseamnă că nu o faceți consecvent, sau că o faceți ipocrit.

Dvs observați – pe bună dreptate și în aceeași ordine de idei – o chestie pe care o formulați hilar, anume că „acest Sinod avea pe agendă o relaxare a implicării personale a credincioșilor în urcușul duhovnicesc, fapt care ar fi putut afecta ansamblul eclezial, Pliroma Bisericii.” Ce exprimare vagă edulcorat-diluată! D.le Capsali! Ce-i aia „relaxarea implicării personale a credincioșilor în urcușul duhovnicesc [al cui?! – al lor personal?! ce comic sînteți!]”. Nu, d.le Capsali. Acest sinod avea și încă mai are vîrtos pe agendă „relaxarea” – mai clar, desființarea –  însăși noțiunii de Pliromă a Bisericii! La stilul, pe înțeles totalitar-torționar varianta românească: Ce pliromă, bă bandiților, ce tot îi trageți cu libertatea de cuget și că voi sînteți păstrătorii conștiinței ortodoxe bisericești?! Păi noi vă dictăm ce trebuie să cugetați, , noi, globaliștii ultracentraliști ai noii ordini sataniste a lumii, prin brațul secular al serviciilor, precum și [al] ambasad[ei] SUA, vectorul principal [deci deloc exlusiv] al secularizării în România,  care punem presiune…. prin rapoartele insolente ale Departamentului de Stat, chiar și asupra Sfântului Sinod al BOR, ați înțeles? După cum bine cunoaște și dl Capsali! Chiar asupra IERARHILOR VOȘTRI punem noi presiune! iar ei execută obedient, după cum s-a văzut în Creta! BANDIȚILOR!

Nu-i așa, d.le Capsali? Așa e, deoarece bine o scrieți negru pe alb, în….”apărarea dvs la mitropolit,” – anume că SERVICIILE naținalo-internaționale pun presiune pe IERARHIA BOR.  Și stfel, cu scriere negru pe alb, ați grăit cu a dvs gură al doilea sinistru și uriaș adevăr. Ce sînt deci ai noștri ierarhi semnatari: „cei mai iubiți”, sau creaturi la cheremul Departamentului de Stat? (Echivalentul Ministerului de Externe în SUA, cel cu …Ambasadele Americane din lume, inclusiv de la București, Departament de Stat condus pînă nu demult de luciferiana Hillary Clinton zisă și Killary (ucigașa) sau Hellary (făptura iadului), actualmente prezidențiabilă, care are și poză cu Kir Bartolomeu al Constantinopolului, – asta așa, ca să înțeleagă lumea – adică poporul român dreptmăritor – despre ce e vorba, d.le Capsali.)

Trebuie să fiți de acord așadar că titlul mai corect al intervenției  dvs ar fi trebuit să fie: Poporul român creștin ortodox, victimă a manevrelor mîrșave ale Ierarhiei BOR [v. provizoratul calendarlui]. Ce se urmărește de fapt? 

Să vă spun eu, d.le Capsali, ce se urmărește de fapt prin victimizarea, adică VÎNZAREA creștinilor ortodocși de către propria lor ierarhie, de către proprii lor iubiți PĂSTORI, prin semnarea și mai ales aplicarea cu atîta obediență sistematică și neabătută a directivelor din Creta: se urmărește exact evitarea acelor anume consecințe care musai ar fi puse în aplicare pe chiar pielea Ierarhilor dacă ar îndrăzni ei, Ierarhii, să se înainteze la ne-obediență, la rezistența curajoasă în fața puterii mondialiste (ex: „Departamentul de Stat”). 

D.le Capsali, ce credeți, oare cu ce îi are la mînă forța dîmbovițeano-mondialistă pe Ierarhii noștri? Ați putea estima? Din moment ce vedeți atît de clar că ea „exercită presiuni chiar și asupra Sinodului…” – cu atîta succesCăci nu vedem?: succesul presiunilor e atît de mare, încît Ierarhia noastră în Creta, deși a zis adevărul, a semnat cu toate acestea minciuna, și deși a lăudat postul acolo, în Creta, l-a desființat acasă, în România! Băgînd sub nas, ca unor oligofreni, că „așa a generat sistemul”!! Care sistem „va genera altfel” numai și numai după ce se va dezbate îndelung și se va aproba la înalta stăpînire cretano-„sinodală”! Ca și cînd episcopul nu este suprema voce bisericească în eparhia lui! CE sînt sfinții și posturile din calendar, noutăți atît de ciudate și neclare, încît ies din puterea de judecată a episcopului locului?!  Poate doar cînd trebuie desființate aceste posturi și aceste praznice, atunci, da, e musai să se întrunească cretano-sinoadele! Ah ce mult e de vorbit, ce multe și grave aspecte bisericești se pun în evidență prin această simplă chestie de…„generare automată a sistemului”! 

Răspunsul la întrebarea oare cine și mai ales din ce cauză și prin ce mijloace anume exercită cu atîta succes presiuni asupra BOR e de-a dreptul transparent, dar lăsăm la un articol următor discutarea lui.

Ar trebui prin urmare să vedeți și dvs, stimate d.le Capsali, ceea ce bine s-a văzut și de către alții care au urmărit firul și chestiunea de față: IPS Teofan nu e victima nici unui complot, ci a propriei tradari si a slabei credinte. Dvs strigați ca activiștii de pe vremuri: a! dai în Ceaușescu?! păi dai în însuși SThATUL român, dai în ROMÂNIA, domle! Cum, „complotezi” în contra arhiereului Teofan? Păi vrei să distrugi însăși Biserica, domle! (Pe care Domnul ne învață că nici porțile iadului nu o pot birui.) Ceaușescu nu a fost România, ci și-a legitimat demența de pe poziția de băgat în fruntea ei. Iar Teofan nu este Biserica, ci vrea să legitimeze dărîmarea Bisericii de pe poziția de ierarh al Ei, care știe el mai bine decît….gloata cea proastă, el și cu toată tovărășimea semnatară din Creta. Ne oprim aici, căci altfel nu mai terminăm decît peste mai multe zeci de pagini. Doar atît precizăm: românii își iubesc arhiereii, d.le Capsali, pe toți arhiereii, și cel care subsemnează rîndurile de față, la fel. Doar că pe eretici, zic împreună cu Părintele Steinhardt, nu-i simpatizez.

Acuma, haideți să ne distrăm oleacă, chiar dacă pe un ton necesarmente serios.

D.le Capsali, ce vă imaginați dvs că ar putea însemna cuvîntul „drenor” în limba română în contextul „drenor de puroi …duhovnicesc[!!]”? Nu vreau să intru în discuții lingvistico-filologice care e foarte posibil să vă depășească (avînd în vedere însuși faptul că am ajuns să discutăm așa ceva) – vreau să vă întreb doar atît: măcar forma cuvîntului nu v-a atras atenția (dincolo de sugestia de insultă veștejitoare la adresa sitului „obscur” care v-a și determinat ca să-l folosiți din capul locului)? Bunăoară, cuvîntul „drenor” nu v-a sunat a „impostor” sau, pe de altă parte, a „mărturisitor”? Așa cum impostorul e lucrător al imposturii, iar mărturisitorul lucrător al mărturisirii, tot așa drenorul este lucrător, muncitor al acțiunii de drenare, de eliminare a puroiului din corpul suferind. Care acțiune, cînd o faci bine, îți atrage reputația de adevărat și mare doctOR! Iar a fi un doctor bun, d.le Capsali, e o chestie demnă de admirat, de iubit și de rîvnit, și nicidecum …invers! Mi-ați adresat astfel, fără ca să vreți, evident, un involuntar și măreț elogiu pe care  cu siguranță nu socotesc că-l merit, dar care mă onorează dincolo de cuvinte. Ce ziceți la faza asta? Nu vă pare bine, măcar și din….greașeală? (Lăsăm la o parte apropierea dintre „puroi” și „duhovnicesc”, bașka „zelotist”! – sau o mai lăsăm spre comentariu și în seama cititorilor, să vedem, ei ce zic? – că după cum vedem, zic foarte bine, – aparțin unui popor înzestrat!)

În încheiere, stimate d.le Capsali, serios, nu credeți că de la înălțimea notorietății dvs –  mai mult sau mai puțin artificial&submediocru construite – ar fi cazul să vă angajați într-o luptă mai bună, mai dreaptă și mai adevărată? Nu v-ar plăcea să semănați cu acel Iulian marele mucenic, lăudat de Sf Ioan Gură de Aur, mai curînd decît cu celălalt, Apostatul, căruia rudenia de sînge cu Marele Constantin cel din calendarul ortodox nu i-a folosit la nimic? Nu ați vrea să fiți mai curînd drenor de puroi decît …puroi?

Vă urăm ca să vă alegeți cele bune, așa cum se cuvine unui tată de familie, și încă numeroasă.

Cu stimă,

Blogul ActaDiurna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s