Scrisoarea MITROPOLITULUI TEOFAN catre PARINTELE PAMVO de la SCHITUL RADENI

2h ago

Aparuta la Scrisoarea IPS Teofan adresata Parintelui Pamvo, egumenul Schitului Radeni de pe Aparam Ortodoxia.

Iată și Scrisoarea ÎnaltPreaFĂȚĂRNICIEI Sale Teofan (care se recomîndă pe sine însuși în antet oficial „Cabinet Mitropolit[!!]” – te joci?! oficial greu, domnule – din ăla cu steguleț pe capotă! ce Ceaușescu sau Ceaușeasca?!) –către Ieromonahul Mărturisitor Pamvo de la Schitul Sfînta Cuvioasa Parascheva Păstrăveni, Neamț, compusă și expediată în ditamai ziua Praznicului celui între Sfinți Părintelui nostru Spiridon al Trimitundei, Făcătorul de Minuni și nimicitorul ereziilor (adică acum 3 zile)!

În această adresă, Părintelui Pamvo Mărturisitorul i se atrage atenția că va fi „sancționat” dacă nu reia „pomenirea chiriarhului locului”, adică pe a sa, Teofan Savu. „Chiriarhul locului” Teofan Savu nu face măcar efortul să găsească echivalent bisericesc la termenul securistic de stat și de partid: „a sancționa,” foarte probabil pentru că Mitropolitul nici nu și-a impropriat limbajul bisericesc, ci îl folosește doar ca pe jargon de serviciu în cadrul sfintelor liturghii (pe care, după cîte auzim nici nu le prea slujește). Limbajul său cotidian (deci și interior) e acesta din adresa  ….de stat și de partid securist.

În „scrisoarea Mitropolitului”,  în esență, T. S. arată că Ieromonahul Pamvo nu ar avea voie să „întrerupă pomenirea chiriarhului locului [adică pe a sa, a lui Teofan Savu] deoarece el, ÎnaltPREAFĂȚĂRNICIAsa Teofan, după cum arată însuși în original, este „menținut în comuniune de toate sinoadele Bisericilor autocefale.” Ați văzut? Un nou argument secursito-comunist: cel al unanimității de voturi care înfierează cu mînie….de „cabinetul unu” crima Mărturisitorului de a se lepăda de ecumenism. Mărețul argument acesta  însă PreaFățărnicia nu-l ilustrează  cu documente în regulă, ci doar îl ZICE.

Să luăm totuși în serios „argumentul unanimității” și să ne întrebăm: dar dacă, prin reducere la absurd (?) toate sinoadele Bisericilor autocefale s-ar afla în erezie? Așa, cam ca pe vremea Sfîntului Maxim Mărturisitorul? Cum ar fi atunci, PreaFățărnicia Voastră? Dorim s-auzim!

Să cunoașteți însă că cel mai bine vom auzi cînd vă veți lepăda public de erezia ecumenistă pe care ați semnat-o în Creta!

Luați seama bine: dacă aveți impresia că noi, poporul ortodox, (a)dormim sau vom adormi (sau re-adormi, cum doriți să o luați) sau că glumim cu acest scandal mondial cretan, cu această APOSTAZIE TOTALĂ la nivelul IERARHILOR NOȘTRI ROMÂNI care sînt chemați să ne învețe Cuvîntul Adevărului, iar nu al minciunii, vă înșelați amarnic, și dvs și toți cei ca dvs.

Îndrăzniți să vorbiți în această FĂȚARNICĂ SCRISOARE (da, da, da! fățarnică și iar fățarnică!) de datoria pe care o aveți înaintea lui Dumnezeu de păstorire a sufletelor noastre pe calea mîntuirii. Nădăjduim cu durere la rîndul nostru că nu luați această îndatorire în deșert, și nici prezența dvs, în această calitate, înaintea Feței Domnului Dumnezeu!

Un gând despre “Scrisoarea ÎnaltPreaFĂȚĂRNICIEI Sale Teofan către Ieromonahul Mărturisitor Pamvo de la Schitul Sfînta Cuvioasa Parascheva Păstrăveni, Neamț. Mărturisitorului Părinte i se atrage atenția că va fi „sancționat” [ca la partid?] –dacă nu reia „pomenirea”, pe care „pomenire” Ieromonahul Pamvo nu ar avea voie să o întrerupă deoarece el, ÎnaltPREAFĂȚĂRNICIAsa Teofan, după cum însuși indică, este „menținut în comuniune de toate sinoadele Bisericilor autocefale.” PreaFățărnicia nu ilustrează acest măreț argument cu documente în regulă, el doar ZICE. Aci ne întrebăm: dar dacă, prin reducere la absurd (?) toate sinoadele Bisericilor autocefale s-ar afla în erezie? Cum ar fi atunci, PreaFățărnicia Voastră?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s