Surprize. Traducere cu cântec. IPS Ieroteos Vlachos şi sinodul din Creta – conferinţa de la Iaşi — Graiul Ortodox

Surprize. Traducere cu cântec. IPS Ieroteos Vlachos şi sinodul din Creta – conferinţa de la Iaşi de la minutul 1:40 Traducerea reală a mesajului Înatpreasfinţitului Ieroteos de Nafpakatos în care răspunde la o întrebare despre “Sinodul” din Creta – în conferinţa de la Iaşi Vizitele în România ale Înaltpreasfinţitului Atanasie de Limasol şi ale […]

Ideea este (?) că cinstiții invitați la Conferința teologică internațională din septembrie a.c. de la Iași, dedicată Pr Sofronie Saharov ar fi acordat girul prezenței și cuvintelor lor ecumenistului Teofan Savu pe chestie de….eroare de traducere (adică inducere în eroare a IPS.ului Ierotei Vlachos și Pr.lui Rafail Noica [!]).

Personal, nu cred că invitații greci au fost naivi: nici IPS Ierotei Vlachos, nici IPS Atanasie de Limassol, cu atît mai puțin Pr Rafail Noica care, după cîte știm, este cunoscător (și) de lb greacă (și chiar dacă n-ar fi, nu-mi imaginez că nu și-ar fi luat precauțiile de rigoare). Ceea ce este însă EVIDENT pt oricine este că SCOATEREA ÎN FAȚĂ a acestor personalități incontestabil ORTODOXE în ochii POPORULUI ORTODOX a avut, în mentalitatea viclan-drăcească a ierarhiei ecumeniste române, rolul DE VALIDARE A SA în fața aceluiași popor: vedeți? IPS Ierotei și pr Rafail Noica STAU CU NOI LA MASĂ ȘI ZIC CĂ SÎNTEM FOARTE BUNI….așadar, CIOCU’ mic, prostime…! VICLENIA însă nu le va sluji la nimic. Motivele Părinților Ierotei Vlachos, Rafail Noica, etc, de a concede prezența lor alături de ACEȘTIA este cu totul alta (decît vor să dea de înțeles viclenii), și ea se poate discerne DIN CUVINTELE ROSTITE de ei, cu care cuvinte nu și-a bătut nimeni capul pînă acum. Un context excelent pt aceste cuvinte, pt tema (sau temele) principale pe care au mers IPS Ierotei și Pr Rafail îl oferă INTERVIUL pe care Pr Ciprian Staicu l-a luat Pr.lui Theodoros Zissis, pt cine știe să citească și să urmărească.

via Surprize. Traducere cu cântec. IPS Ieroteos Vlachos şi sinodul din Creta – conferinţa de la Iaşi — Graiul Ortodox

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s