http://roncea.ro/tag/parintele-eftimie-mitra

Cipurile biometrice pentru sau contra umanitatii?

Miercuri 18.02.2009 la Alesd a avut loc conferinta “Indosarierea electronica, o inchisoare invizibila”. Invitatul conferintei a fost ieromonahul Eftimie Mitra de la Schitul Ortodox Huta, licentiat al facultatii de electrotehnica din Oradea. Conferinta a fost organizata de ASTRADROM – Alesd. S-a prezentat aspectele sociale, tehnologice, politice, economice, religioase si morale ale introducerii cipurilor biometrice in actele personale ale cetateanului.
In sala mare a primariei din orasul Alesd a avut loc conferinta “Indosarierea electronica, o inchisoare invizibila” sustinuta de ieromonahul Eftimie Mitra de la Schitul Ortodox Huta. In timpul conferintei, invitatul subfilialei ASTRADROM din Alesd, a vorbit despre modul de functionare a tehnologiei RFID, posibilitatile tehnologice de supraveghere si control a populatiei prin metode biometrice, felul in care aceasta a fost prezentata de catre forurile de conducere a Statului Roman si a Uniunii Europene si modul de impunere a acesteia prin lege.
Parintele Eftimie considera ca odata cu schimbarea Constitutiei Romaniei s-au impus si unele modificari legislative straine de traditia si simtamintele nationale ale poporului roman: “Prin modificarea constitutiei Statul Roman si-a pierdut suveranitatea. In articolul 148, aliniatul 4 din noua constitutie se specifica clar ca Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea judecatoreasca au sarcina de a duce la indeplinire directivele impuse prin lege ale Parlamentului European. In felul acesta parerea populatiei unei tari nu mai conteaza. De aici incolo totul e o chestiune de procedura juridica”. Parintele Eftimie a criticat modul in care a fost schimbata Constitutia: “la fel de viclean precum a fost si felul in care s-a introdus Ordonanta Guvernamentala prin care s-a impus introducerea cipurilor in actele noastre. In timpul zbuciumului electoral de anul trecut, cand toata atentia era spre alegerile parlamentare, pe neobservate au strecurat aceasta ordonanta”.
“Nu ne sperie tehnologia dar ne ingrijoreaza felul in care aceasta e folosita de puternicii zilei. Azi dictaturile nu se mai impun prin baionete ci prin justitie si informatie.” spune invitatul conferintei de la Alesd continuand: “Nu e vorba de o superstitie popeasca, asa precum ei vor sa dea impresia, ci de o realitate pe care vor sa o ascunda asa cum au ascuns si adevarata fata a experimentului cu vaccinul Gardasil”.
Coordonatorul sectiunii de tineret ASTRADROM, inginerul Adrian Bogdan, a declarat: “Ar fi bine daca Statul Roman ar da o lege in care, in virtutea libertatii de constiinta, cetateanul sa poata avea dreptul de a alege daca sa aiba documente cu sau fara cip. Azi toate minoritatile au drepturi. Asa cum pentru homosexuali s-a putut da o lege speciala, asociatia noastra propune politicienilor bihoreni sa tina seama, cand iau decizii in parlament, si de optiunile celor care se simt deranjati de introducerea cipurilor RFID”.
Ioana Buntea,
Secretar – A.M.A.S.

Anunțuri

2 gânduri despre “Părintele Eftimie Mitra de la Schitul Ortodox Huta despre cipuri, într-o conferință din 2009. – Știre preluată de la www.roncea.ro.

 1. https://saccsiv.wordpress.com/2016/12/30/parintele-eftimie-mitra-il-sustine-pe-parintele-pamvo-si-bastionul-ortodox-de-la-radeni/

  „Deoarece mulţi discută cu, sau fără, cunoştinţă de cauză despre „blestemele” puse de părintele Eftimie Mitra la Huta am considerat că ar fi mai potrivit să nu tălmăcim după părerile noastre ci să îl întrebăm personal despre acestea: …”

  Integral la sursa: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2011/06/blestemele-de-la-schitul-huta.html

  „Pentru a face uitat numele părintelui Eftimie din amintirea bihorenilor, ierarhul orădean s-a gândit să șteargă orice urmă care să amintească de prezența călugărului de la Huta. Din arhiva schitului au dispărut toate documentele care menționează că părintele Eftimie Mitra a întemeiat schitul și a fost egumenul acestuia. Din Sfânta Masă a dispărut actul prin care Prea Sfințitul Ioan Mihălțan îi dădea binecuvântare părintelui Eftimie pentru începerea lucrărilor, iar tabloul votiv al ctitorilor a fost pictat cu chipuri de persoane care nu au nici o legătură cu întemeierea schitului.
  În schimb, pe un zapis pictat deasupra ușii de la intrarea în biserică este eronat menționat ca egumen “ieromonahul Visarion Tuderici”. Visul acestuia nu a devenit realitate …”

  Integral la sursa: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2013/12/cine-si-de-ce-vrea-sa-falsifice-istoria.html

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s