Convertire în masă: un arhiepiscop catolic trece cu toate cele 60 de parohii la Ortodoxie

23:43, joi, 5 ianuarie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

Pe parcursul ultimelor câteva luni, liderul Bisericii independente numita „Biserica Catolică din Est”, fostul Arhiepiscop Ramzi Mussalam, a început o tranziție remarcabilă: isi converteste întreaga turma, de peste 60 de parohii, la Ortodoxie, incluzandu-i în randul ortodocșilor din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granitelor Tarii, conform unor surse aflate in zona.

Fostul arhiepiscop a fost primit în Biserica Ortodoxă și a fost hirotonit diacon și preot, cu încurajarea și binecuvântarea și prin mâna Mitropolitului Ilarion, Intaistatator al Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granitelor Tarii.

Fostul arhiepiscop catolic a devenit acum Ieromonahul Elias (Ilie). Parintele Elias a crescut în zona Scranton din Pennsylvania (SUA), ca reprezentant al Bisericii Naționale Catolice din Polonia, în care fusese hirotonit preot.

In prezent, un proces de catehizare ortodoxa a fost demarat, privind familiarizarea treptată a fostilor preoti și credincioși ai „Bisericii Catolice din Est”, cu Ortodoxia. Se apreciaza ca este vorba de un proces lung și complex. Mai multe parohii au fost deja primite in sanul Bisericii Ortodoxe: Biserica catolica Sfanta Irina din Pittston, PA; Biserica catolica Sfanta Ana din Pottsville, PA și Biserica catolica Sfantul Marcu din Milford, CT.

2 gânduri despre “S.U.A.: Episcop romano-catolic [Ramzi Mussalam] se convertește la Ortodoxie cu toate cele 60 de parohii ale sale – comunică ortodox.md

  1. – m-am gîndit și eu la „mobil”, făcut o mică cercetare, nu am descoperit decît că, în urmă cu puțini ani, enoria/sau episcopia acestui episcop fost romano-catolic (oriental de etnie, după cum se vede) – a primit o donație de la înaintașul lui (episcop romano-catolic care s-a retras mai înainte ca să fie numit Ramzi) – interesant mi s-a părut că tocmai în aceste vremuri hiper-ecumeniste TOCMAI un episcop romano-catolic se convertește la Ortodoxie cu tot cu credincioșii eparhiei sale. Lucrul nu e singular, dar ce semnalăm aici e cea mai recentă veste de genul ăsta care a ajuns la cunoștința noastră. Sigur, totul merită și TREBUIE cercetat. Oamenii serioși, orișicărei „denominațiuni creștine” (în realitate EREZII) ar fi aparținînd, în frunte cu romano-catolicismul, ȘTIU că adevărata închinare la Dumnezeu Hristos și Omul în Treimea Tatăl Fiul și Sfîntul Duh se află în ORTODOXIE. Deci facerea pasului către Ortodoxie este o firească rectificare a sufletului și a vieții.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s