ssu shared Florin Palas‘s post.

Image may contain: 1 person
Image may contain: 2 people

Florin Palas added 2 new photos.

Rezistenţa românească anticomunistă versus Komintern.

Toma Pirău (Porâmbu), luptător anticomunist cu arma în mână din Munţii Făgăraşului, înainte de a fi împuşcat, într-o confruntare în care s-a bătut de unul singur cu trupele Securităţii şi ale Miliţiei, strigă: “Sunt român şi român vreau să mor! Şi n-am să mă predau vouă bandiţilor, decât mort!”.

Document semnat în 1931 de Alexandru Iliescu, tatăl lui Ion Ilici Iliescu, secretar al CC al Partidului Comunist din România, filială a Internaţionalei Comuniste (Komintern): „România contemporană nu reprezintă prin sine o unire a tuturor românilor, ci este un stat tipic cu mai multe națiuni, creat pe baza sistemului prădalnic de la Versailles, pe baza ocupării unor teritorii străine și pe baza înrobirii unor popoare străine. Burghezia și moșierimea din România, înfăptuind propriile lor planuri imperialiste și îndeplinind, totodată, însărcinarea puterilor imperialiste din Europa de a crea la Nistru un avanpost contra URSS, au cucerit Basarabia, Transilvania, Bucovina și Banatul și supun unei asupriri naționale nemaipomenite și unei exploatări semicoloniale pe cei 8 milioane de moldoveni, unguri, ruși-ucraineni, bulgari, nemți, turci și alții”.

Kominternul a militat pentru dezmembrarea teritorială a României încă din perioada interbelică. După al doilea război mondial, regimul de ocupaţie instaurat de trupele Armatei Roşii ne-a răpit Basarabia şi Bucovina de Nord, ne-a exterminat elitele culturale, religioase, militare şi economice, a interzis opere şi autori reprezentativi ai culturii române, a distrus talpa ţării, a băgat în puşcării centrii nervoşi ai naţiunii române şi rezerva de energie a oricărui neam, tineretul. Kominterniştii au pornit un război nemilos împotriva lui Iisus Hristos şi a neamului românesc. Împotriva lor s-a ridicat o rezistenţă năpraznică, a cărei lamură au constituit-o luptătorii din munţi. Ocupanţii au fost nemiloşi cu aceştia, dar şi cu familiile lor. Sunt familii de luptători sau de sprijinitori ai acestora despre care azi nu se mai ştie nimic. În schimb, kominterniştii şi năimiţii lor au preluat puterea după revoluţia furată din decembrie 1989, cu rezultate catastrofale pentru viitorul nostru ca români. La pupitrul de comandă al distrugerii României s-au instalat Ion Iliescu (preşedinte), fiul kominternistului Alexandru Iliescu, Petre Roman (prim-ministru) şi Sergiu Celac (ministru de externe), fiii unor komintenişti notorii, bătrânii bolşevici Silviu Brucan (ideolog al regimului neocomunist, dar şi al Grupului pentru Dialog Social, care s-a erijat în rolul de mentor al “opoziţiei” şi de instanţă a societăţii civile) şi Alexandru Bârlădeanu (preşedinte al Senatului), generalul KGB-ist Nicolae Militaru (ministru al apărării naţionale) etc. Supravieţuitorii închisorilor comuniste şi ai rezistenţei anticomuniste n-au avut drept de cuvânt în cetate, fiind marginalizaţi în continuare de vrăjmaşii neamului românesc. Episodul din decembrie 1989, în care lui Ion Gavrilă Ogoranu I se interzice accesul la Televiziunea Română “liberă” este edificator.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s