Acasă

Despre cine sînt Eckstein-Kovács, Csaba care „combate discriminarea”, și alți „politicieni miorițoși” de pe „meleaguri”, despre ce „lucră” dînșii și mai ales care e cîrdășia lor. – Ei sînt pro-LGBTiștii care aspiră la și chiar ocupă posturi cum ar fi Avocatul Poporului Român, Legiuitori ai Școlii și ai Societății noastre. – O mică analiză de mare actualitate de Hetti Adriana-Benedek, pe (încă) ziarul Feis. – Adăugăm info cu și despre MURDARII care vor să facă România „curată”: ei se numesc Mungiu-Pippidi, Goțiu, Eckstein-Kovacs, Csaba Astalos, etc.

2 hrs

V-am spus că mă pun pe cercetat. Și în doar câteva zile, s-au legat multe ițe între ele. Probabil după postarea asta voi avea de tras, însă îmi asum, căci oricum am devenit peste noapte un soi de dușman al mișcării colorate. Sunt sigură că mă așteaptă niște procese, mai ales că acum știu și cine răspunde de investigațiile cu privire la acuzațiile de discriminare, ură și hatespeech împotriva ideologiei de gen.

Așadar, pe scurt (am și print-screenuri și articole, însă nu le voi posta aici, căci șansele să dispară postarea sunt mai mari, dacă se regăsesc imagini în ea): Asztalos Csaba, președintele CNCD România, prieten bun al Asociațiilor Accept și Activewatch, implicat activ într-un proiect oficial privind implementarea în școli a ideologiei de gen (totodată, CNCD , așa cum am arătat acum ceva timp, este partener și în marșurile pride), este printre altele tovarăș bun cu Kovacs, propunerea no 1 a partidelor de stânga, a comunității declic și a grupărilor curcubeu. În repetate postări și dezbateri, susține sus și tare integritatea și priceperea lui Kovacs, dar și necesitatea ca acesta să devină „un avocat al poporului pe bune” – expresie folosită de însuși Florin Buhuceanu, un renumit militant pentru drepturile adepților comunității elgibiti din România. Același Csaba, repet, președintele CNCD, a scris furios în mediile online despre faptul că respingerea în Senat a parteneriatelor civile este o chestiune ce trebuie rezolvată cu sprijinul CEDO. A ne aminti că prima propunere legislativă în acest sens (a parteneriatelor civile) a avut-o nimeni altul decât Ekstein Kovacs.

Și același Csaba s-a revoltat crunt atunci când au escaladat evenimentele de la Valea Uzului, distribuind pe Facebook DOAR articolele care nuanțau agresiunile românilor împotriva maghiarilor. Și tot el a distribuit articolele cu informațiile mincinoase cum că acolo nu ar fi îngropați eroi români. Repet, este președintele Consiliului Național împotriva Discriminării.

Vedeți acum legătura între toți acești oameni? De la președinții de instituții, la președinții de ONG-uri progresiste, la organizatorii evenimentelor elgibiti, la partidele de stânga implicate direct în mișcările comunității curcubeu? Toate aceste legături evident sudate prin intermediul Fundației Soros, despre care aflăm că a finanțat proiectele acestor entități de tip ONG de-a lungul timpului, chiar aici, în România (mai jos, la mine pe pagină, aveți print-screen cu afișul de la parada colorată de acum ceva ani, unde apar laolaltă CNCD, fundația și alți piloni importanți).

Așadar, încercările noastre de a combate pătrunderea ideologiei de gen în școli sunt inutile, oameni buni. Mecanismele lor sunt uriașe, controlate de peste graniță, probate de-a lungul a zeci de ani pe populația Europei și a Statelor Unite. Cu cine ne luptăm? Cel mult ne putem asuma de pe acum înfrângerea, căci organele competente și justițiare sunt infiltrate de aceiași oameni.

Și, după asta, am să îmi văd și eu de ale mele o vreme, că m-am stors de energie și mi-am suit în cap un vulcan gata să erupă, știind oricum că nu-i menirea mea să-l sting.

Concluzia: lupta reală e pentru sufletele noastre. Rămânem cu lumea sau tragem cu dinții de Dumnezeu? Noi alegem.

 • Hide or report this
 • Laurențiu Alexandru Popescu Din pacate, Hetti, asta e efectul unui referendum tratat fara disernamant. Iti spun ca multi care nu au votat atunci or sa se trezeasca si nu-si vor da seama de ce se intampla lucrurile astea in jurul lor. Pacat.
 • Liviu Roberts Cu Dumnezeu înainte.
  Obligatorie e lupta dar nu si izbânda.
 • Silvia Butaş Când Dumnezeu e cu tine deja ai câștigat lupta! Frica e cel mai mare dușman al nostru. Spune cu ce te putem ajuta! Te admir și ești o inspirație pentru mulți oameni. Amintește-ți că Daniel era singur în groapa cu lei, dar Dumnezeu le-a inchis gura, până când au fost aruncați în aceeași groapă pârâtorii lui Daniel, care n-au mai ajuns jos întregi.
  Curaj! 💗
 • Hetti Adriana Benedek Mulțumesc, Silvia. Momentan am nevoie de puțină odihnă. Dacă apare ceva, anunț, negreșit. Un lucru zic, dar trunchiat: nu dormim, suntem câțiva, am încercat să punem la cale o strategie cât de cât eficientă, fix pe modelul opoziției. Dacă rânduiește Dumnezeu, are să fie o mână întinsă către toți cei care vor să facă ceva.
 • Tarasiu Vasile Cristian Și toate astea pentru că #boicot . Ahhh ce bună era acum Constituția României în care să scrie clar negru pe alb „familia e constituită din femeie și bărbat” .
  Hide or report this
 • Lavinia Andreea Foarte frumos ai încheiat!
  Te îmbrățisez 
  Hide or report this
 • Roxana Popescu Mulțumim Hetti, pentru implicare! Nu poate oricine să facă ceea ce faci tu! 💕
  Hide or report this
 • Felix Rotaru Bravo hetti pentru curaj. Informatii foarte importante.
  Hide or report this
 • Maria Harcu Pentru ca sunt prea puternici si lipsiti de scrupule, pentru ca nu se poate lupta rational, uman, democratic, pentru ca astfel de demoni nu respecta nimic si nici nu vor lupta cinstit, eu propun o lupta de undeva din spate, Sa nu stie cine ii loveste, ce i-a lovit si cat vor mai fi loviti. As spune sa devenim toti Zorro. Trebue sa luptam, sa nu cedam dar sa ii debusolam complet.
  Hide or report this
 • Mihai Zapodeanu Esti extraordinara! Sper sa nu ajungem in postura de a fi pasibili de tribunale in cazul dezvaluirilor despre LGBTQ. Sunt sigur ca deja suntem pe listele lor pentru cand o sa fie legalizata treaba. O sa vedem atunci toleranta si iubire.
  Hide or report this
 • Ioana Stefan Paul Gabriel Andrei, ne intrebam de ce nu tine CNCD cont de petitiile noastre impotriva spectacolului de la Cluj.
  Hide or report this

   

  Paul Gabriel AndreiPaul Gabriel Andrei replied

    1 Reply   43 mins

 • Gabeş Naniela Adaug aici materialele vizuale care prezintă toți partenerii oficiali Pride. A se observa Guvernul României, ICR, Fundația Soroș și CNDC.

  Aici se este agenda fundației Soros. Dacă o veți citi veți găsi exact aceeași programă pe care o au și Accept și MozaiQ care militează pentru drepturile LGBTQI în See More

  Hide or report this
  Image may contain: text
Iată și MURDARII care vor să facă „România curată”: mungiu-pippidi, goțiu, și alții
 
Mihai Goțiu

Da, îl susținem pe Peter Eckstein-Kovacs pentru Avocatul Poporului!

M-au întrebat prietenii (că au citit pe Știri pe Surse), să le confirm dacă e adevărat sau nu că USR, PNL și PMP îl susțin pe Eckstein-Kovacs Peter pentru funcția de Avocat al Poporului, în condițiile în care mandatul lui Victor Ciorbea a expirat în această lună. Da, e adevărat.

Ideea ca Opoziția să susțină un candidat unic pentru Avocatul Poporului, prima opțiune fiind Eckstein-Kovacs Peter, nu ne aparține, a fost lansată în mediul online, în timpul campaniei electorale, de către reprezentanți ai societății civile. Am discutat acest lucru cu colegii din USR și am ajuns la concluzia că este o idee cât se poate de binevenită, urmând să reluăm discuția pe tema asta, după alegeri.

Ceea ce s-a și întâmplat, astăzi. Nu am participat la discuțiile liderilor grupurilor din Opoziție, de la Camera Deputaților, dar mi s-a confirmat că și cei de la PNL, și cei de la PMP au considerat benefică și viabilă propunerea. Cele mai importante argumente în favoarea candidaturii lui Eckstein-Kovacs Peter nu sunt, însă, funcțiile de ministru delegat pentru minoritățile naționale și de consilier prezidențial (cum se menționează în articol), ci principialitatea lui extraordinară.

De fiecare dată, când a avut de ales între o funcție publică și principii, a optat pentru principii. A demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice a Senatului, când colegii lui n-au vrut să susțină Legea ANI, și a renunțat la postul de consilier la Cotroceni, când fostul președinte a început să promoveze proiectul distructiv de la Roșia Montană. Anul trecut și-a dat demisia din UDMR, în semn de protest pentru sprijinul pe care partidul lui îl dădea celor de la PSD și ALDE în asaltul asupra Justiției. Acestea sunt cele mai cunoscute momente, dar sunt, însă, și multe altele despre care am cunoștință în lungii ani în care am militat pentru cauze comune.

Da, Eckstein-Kovacs Peter este ceea ce ar trebui să fie orice politician român și, cu atât mai mult, un Avocat al Poporului. Nu degeaba, pentru ceea ce a făcut, cetățenii au scris pe poarta UDMR: ”RESPECT ECKSTEIN-KOVACS PETER!”

Și, da, ne-am asumat să-i reprezentăm pe cetățeni în Parlament și să ținem cont de argumentele și propunerile lor. Iar aceasta, cu Eckstein-Kovacs Peter, susținut de întreaga Opoziție pentru funcția de Avocat al Poporului este una excepțională, pentru care ne vom bate să devină realitate. Și mă bucur că și cei de la PNL și PMP susțin demersul.

Péter Eckstein-Kovács

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Jump to navigationJump to search

Péter Eckstein-Kovács
Eckstein-Kovács Péter.jpg
Date personale
Născut  (62 de ani)
Municipiul ClujRomânia
Cetățenie Flag of Romania.svg România Modificați la Wikidata
Ocupație om politic
avocat Modificați la Wikidata
Consilier prezidențial pe tema minorităților naționale
În funcție
ianuarie 2009 – septembrie 2011
Senator de Cluj
În funcție
2000 – 2008
Ministru delegat pe lângă primul ministru, pentru minorități naționale
În funcție
1 februarie 1999 – noiembrie 2000
Prim-ministru Radu Vasile
Mugur Isărescu
Senator de Cluj
În funcție
1996 – 2000
Consilier local de Municipiul Cluj
În funcție
1992 – 1996
Deputat de Cluj
În funcție
1990 – 1992

Partid politic Uniunea Democrată Maghiară din România
Alma mater Universitatea Babeș-Bolyai
Profesie politician, avocat

Péter Eckstein-Kovács (n. 5 iulie 1956Cluj) este un om politic de etnie maghiară din România, de profesie avocat, fost membru al Uniunii Democrate Maghiare din România și vicepreședintele platformei liberale din această formațiune.[1] Între 20042008 a fost președintele Comisiei Juridice a Senatului României, funcție din care a demisionat pe 4 martie 2008 în semn de protest față de respingerea ordonanței privind funcționarea Agenției Naționale de Integritate în forma inițială. În data de 23 iunie 2018 a demisionat din UDMR, în semn de protest față de ajutorul pe care UDMR l-a dat PSD la modificarea codului de procedură penală.[2]

Cariera politică[modificare | modificare sursă]

Între 19901992 a fost deputat UDMR de Cluj. În perioada 19921996 a fost consilier local în municipiul Cluj, în timpul primului mandat de primar al lui Gheorghe Funar.

În perioada 19962008 Péter Eckstein-Kovács a fost senator de Cluj din partea UDMR. În legislatura 20042008 Péter Eckstein-Kovács a înregistrat 599 de luări de cuvânt în 207 de ședințe parlamentare. În legislatura 20042008 Péter Eckstein-Kovács a inițiat 12 propuneri legislative din care 4 au fost promulgate legi. În perioada 1 februarie 1999 – noiembrie 2000 Péter Eckstein-Kovács a fost de asemenea membru al Guvernului României, cu portofoliul de ministru delegat pentru minorități naționale în Guvernul Radu Vasile și în Guvernul Mugur Isărescu.

La alegerile din 2008 Péter Eckstein-Kovács a candidat pentru un nou mandat de senator. În pofida sprijinului pe care l-a primit dincolo de apartenența etnică a alegătorilor (între susținătorii săi s-au numărat istoricul Marius Oprea și scriitorul Radu Filipescu), Péter Eckstein-Kovács nu a obținut un nou mandat de senator. Alegerile din 2008 au fost astfel primele de după 1989 la care comunitatea maghiară nu a obținut nici un mandat de senator de Cluj.

A susținut acordarea unor drepturi civile cuplurilor formate din persoane de același sex, care să permită acestora moștenirea bunurilor comune și obținerea de credite bancare.[3]

În 6 ianuarie 2009 Traian Băsescupreședintele României, a creat postul de consilier prezidențial pe tema minorităților naționale și l-a numit pe Péter Eckstein-Kovács în această funcție. În data de 1 septembrie 2011 Eckstein-Kovács și-a dat demisia din funcția de consilier prezidențial ca urmare a unui diferend de opinie ivit între el și președintele Băsescu pe tema proiectului minier de la Roșia Montană.[4]

La congresul UDMR din 2627 februarie 2011 de la Oradea a candidat pentru funcția de președinte al acestei formațiuni. A obținut 118 voturi reprezentând 21% din opțiuni, față de Hunor Kelemen, pe atunci ministru al culturii, care a obținut 371 de voturi, fiind ales astfel din primul tur de scrutin.[5]

În 23 iunie 2018 la Cluj-Napoca în cadrul protestelor din Piața Unirii, a anunțat că pleacă din UDMR, reclamând ”cârdășia” cu PSD în modificările codurilor penale.[6]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Interviuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Tema: Independent Publisher de Raam Dev.
%d blogeri au apreciat: