Să auzim bine! Patriarhia Română nu doar că a instituit, dar declară cu MÎNDRIE că a instituit „Duminica migranților” ÎN CINSTEA /subl. n./ „migranților”!

Ca și cînd a fi alungat, fugărit, hăituit pînă la disperare în țara ta, astfel încît să-ți iei fără regret lumea în cap, e o …„cinste”! Patriarhia Română cu adevărat e ruptă total de OPINCĂ. Ea plutește într-o abulie dementă, căptușită de o „bunăstare” asigurată tocmai de HĂITUIȚII, DE SCLAVII, DE FUGĂRIȚII DIN ȚARA LOR și de familiile lor rămase în țară și susținute material de aceia!

Oare nu-și dă seama PATRIARHIA că e în EROARE GRAVĂ ȘI GROSIERĂ de VOCABULAR?! Nu-i sună BATJOCORITOR LA URECHE vocabula „migrant”? Nu-i sună mai curînd a MUTANT?! Trecînd prin (mai aptul) „azilant”? Ca în „azilant politic/economic”? Deoarece în țara lui e în pericol de exterminare? Ei și ce! Las’ să fie, zice Patriarhia! E bine pentru noi, Patriarhia! Înființăm parohii noi în diaspora…. ȘI FACEM BANI FRUMOȘI, DOMNULE! Că doar de aia le-a zis Băsescul nostru (i.e., al Patriarhiei) românilor, la oră de vîrf, „să se care, că de aia au făcut revoluția” – și asta de pe poziție de Președinte al României! Iar noi, Patriarhia, ne grăbim să socotim că asta e o „cinste” făcută românilor și să arătăm ce vajnice activități pastorale demarăm în urma acestei…OPORTUNITĂȚI!!

Cerem Patriarhiei Române să numească corect această DUMINICĂ dedicată, și să-i zică așa cum e: DUMINICA SCÎRBIȚILOR, A HĂITUIȚILOR, A FUGĂRIȚILOR, A SCHINGIUIȚILOR ȘI SCLAVAGIZAȚILOR /sic!!/ PE COCLAURILE LUMII, pe care în loc să luptăm să-i aducem înapoi acasă în ROMÂNIA CEA DEPOPULATĂ ȘI TRANSFORMATĂ ÎN COLONIE ȘI ÎN TERITORIU DE JAF, ne lăudăm prostește că sînt „a cincea diasporă” a lumii și arătăm ce mari sîntem noi că „le organizăm” parohii, preoți, și pastorație. NU, NU NOI, PATRIARHIA, le organizăm…, ONORABILILOR! Și le organizează scalvii hăituiți, ei înșiși, singuri și fără ajutor! NOI, PATRIARHIA, DOAR PROFITĂM de pe urma lor, a sclavilor celor hăituiți!! Și NE DOARE UNDEVA dacă acel popor, dacă acel PREOT SLUJITOR nu de puține ori MUCENIC are asigurată pîinea cea de toate zilele în cursul schingiuitoarei sale pastorații!! Ceea ce ne interesează PE NOI, PATRIARHIA, E SĂ-I JUPIM CÎT PUTEM MAI GROS pe acei Preoți, pe acele Parohii cu greu și cu sudoare încropite, prin DĂRI PESTE DĂRI și „DANII” peste „DANII” în răspărul nu doar al CREȘTINISMULUI și OMENIEI elementare, dar inclusiv al legilor civile din țările respective!! Mult și multe am mai avea de vorbit pe acestă sinsitră temă!

Pentru moment însă ne mulțumim să redăm numai o foarte VALABILĂ luare de poziție la astă „știre” preluată de pe obișnitul nostru ziar „feis”: Ana Vranceanu (18 iulie 2019):

„Lucrurile stau astfel: 1. Externalizarea poporului. 2. Externalizarea guvernării. 3. Prăbușire demografică. Rezultatul strategiei de mai sus: abolirea statalității și suveranității, revenirea la statutul de provincie imperială și de colonie agricolă și turistică/…/” Mihai Gheorghiu

Redăm acum și „măreața” știre a Patriarhiei Române (din 17 iulie curent), în toată infama sa întregime:

OSCE: Diaspora românească este a cincea cea mai mare din lume

Diaspora românească este a cincea cea mai mare din lume – Basilica.ro Diaspora românească este a cincea cea mai mare din lume, anunţă Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) într-un raport publicat marţi la Paris. OCDE reprezintă un for internaţional de dezbatere a politicilor economice şi sociale la nivel global, o asociaţie apolitică a ţărilor cel mai bine dezvoltate din punct de vedere economic, având drept misiune construirea unei economii puternice în statele membre, îmbunătăţirea eficienţei, perfectarea sistemelor de piaţă, extinderea comerţului liber şi contribuţia la dezvoltarea economică.

România este reprezentată în relaţia cu Organizaţia printr-un birou în cadrul Ambasadei României la Paris.

Potrivit raportului intitulat „Talent Abroad: A Review of Romanian Emigrants” (Talent în străinătate: o recenzare a emigranţilor români), cei mai mulţi români din diaspora se află în Italia (peste 1 milion), Germania (680 000) şi Spania (573 000).

Deşi Italia găzduieşte majoritatea emigranţilor români, Germania este destinaţia principală pentru emigranţii români cu studii superioare.

În decursul a aproximativ 15 ani, între 2000-2001 şi 2015-2016, numărul emigranţilor români a crescut cu 2,3 milioane, emigrarea fiind motivul principal al declinului populaţiei de la 22,4 milioane la 19,5 milioane.

Acest proces nu pare să fie încheiat, deoarece în ultimii ani, aproximativ 25% dintre românii care trăiesc în România şi-au exprimat dorinţa de a se stabili definitiv în străinătate dacă ar avea posibilitatea.

Românii plecați în străinătate au reprezentat mereu o prioritate pentru Biserica Ortodoxă Română, în prezent fiind înregistrate 14 eparhii, cu 1.303 parohii şi filii, deservite de 1.098 de clerici, care desfășoară ample programe pastorale, culturale şi sociale.

Toate aceste activităţi desfăşurate de clericii din diaspora au în vedere atât aspecte care ţin de viaţa duhovnicească, cât şi păstrarea şi promovarea identităţii româneşti.

Începând cu anul 2009, la nivelul Patriarhiei Române a fost instaurată o zi în cinstea migranţilor români celebrată în prima duminică după Adormirea Maicii Domnului.

„Duminica migranţilor români” a fost adoptată la nivelul întregii Patriarhii de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române reunit în şedinţă de lucru, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Reşedinţa patriarhală, în zilele de 25-26 februarie 2009.

Această zi a fost instituită prima oară în Mitropolia Moldovei începând cu anul 2006, la iniţiativa Patriarhului Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, când prima duminică după sărbătoarea împărătească a Adormirii Maicii Domnului a fost dedicată românilor care trăiesc peste hotare.

Foto credit: Public Domain

….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s