Serviciile secrete implicate în adopția Sorinei și plecarea ei în SUA?

  STS este implicat direct în scandalul „Săcărin – adopţia Sorinei”, prin presiuni şi intervenţii pentru paşaportul micuţei Doi ofiţeri […] 

STS este implicat direct în scandalul „Săcărin – adopţia Sorinei”, prin presiuni şi intervenţii pentru paşaportul micuţei

Doi ofiţeri activi ai STS, militari, operativi, s-au prezentat la Serviciul Paşapoarte Dolj şi au făcut presiuni şi intervenţii pe funcţionarii publici pentru eliberarea şi ridicarea cu forţa a paşaportului micuţei Sorina

Ofiţerii activi ai STS au fost deja audiaţi de procurori, nu au prezentat o explicaţie legală şi logică pentru prezenţa la Serviciul Paşapoarte Dolj şi pentru presiuni şi intervenţii făcute pe funcţionari şi forţarea eliberării şi ridicării paşaportului fetiţei

Cei 2 ofiţeri STS, operativi, militari, din subordinea directorului STS, generalul locotenent inginer, Ionel Sorinel Vasilică, riscă să răspundă legal în faţa Parchetului militar pentru posibile infracţiuni de serviciu şi/sau corupţie săvârşite de militari

Dar să o luăm cu începutul. Cu Regina tuturor: LEGEA. De curiozitate, ştiţi cumva cu ce se ocupă STS “LEGAL” în România? Da, adică ditamai Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Vă spun eu: STS este un organ şi o autoritate cu personalitate juridică a statului român, un serviciu secretmilitarizat, care face parte din sistemul naţional de apărare al României, care coordonează activităţile în domeniul telecomunicaţiilor speciale pentru autorităţile publice din România, care se află în subordinea CSAT, care este plasat sub controlul comisiei parlamentare de apărare iar beneficiarii legali ai STS sunt organele, autorităţile şi instituţiile statului român. Respectiv, Parlamentul, Administraţia Prezidenţială, Guvernul, serviciile secrete, administraţia publică, autorităţile judecătoreşti, Ministerul Public etc. (link https://www.sts.ro/ro/misiune-viziune-si-valori)

STS- poate nu ştiţi- este Unitate Militară(UM 0279 Drobeta Turnu Severin/UM 0569 Craiova). Se ocupă şi de serviciile de securitate, infrastructurile critice, serviciile de urgenţă (112, eCall, SMS 113, Radarul Pădurilor, RO-Alert), reţele şi servicii de telecomuncaţii şi IT. (https://www.sts.ro/ro/atributii)

STS- ca structură organizatorică- este condusă de un director, Generalul locotenent inginer pe toate prenumele sale- Ionel Sorinel Vasilică (cu cursuri pe diplomaţie, Academie la SRI şi master SUA, cu o avere impresionantă, inclusiv casă de vacanţă în Sibiu), un prim adjunct, şi 2 adjuncţi – unul pe tehnic şi altul pe economic. (link https://www.sts.ro/ro/conducere)

Directorul STS Vasilică are la dispoziţie corpul de consilieri, prim adjunctul/operativul General de brigadă inginer Ionel Sorin Bălan2 adjuncţi (General de brigadă inginer Mădălin Virgil Mihai, General de brigadă Marian Cosmin Rădoi)aparatul său de lucru, structuri operaţionale, structuri tehnice şi structuri administrative şi judeţene în toată ţara. (link https://www.sts.ro/ro/organigrama)

În Constituţie- legea fundamentală a României, 8 legi, 4 ordonanţe5 hotărâri de guvern şi mai multe regulamente, inclusiv militare şi interne, clasificate sau nu– în cazul STS- nu scrie nimic de “Săcărin”, “paşaport”, micuţa “Sorina”. (link https://www.sts.ro/ro/legislatie)

Ei bine, ştiind toate acestea, by the lawar fi bine să explice cineva logic, raţional şi legal opiniei publice din România ce au căutat nu unul, ci chiar doi ofiţeri STS, operativi, militari, să facă presiuni şi intervenţii pe funcţionarii publici pentru eliberarea şi ridicarea paşaportului micuţei Sorina şi să aterizeze chiar la Serviciul Paşapoarte Dolj pentru eliberarea degrabă a paşaportului fetiţei Sorina?

Sunt cumva ofiţerii STS şi gărzi de corp private, agenţi de influenţă sau de exercitare a presiunilor ilegale în timpul exercitării- culmea, legale- a atribuţiilor de serviciu, ca militari, aflaţi sub regulamente militare şi plătiţi din bani publici?

Pe scurt, situaţia este aşa. Înainte să o ia cu forţa pe micuţa Sorina pe 21 iunie şi să o târască pe asfalt cu procuroarea Piţurcă, fam Săcărin a depus din timp actele pentru eliberarea paşaportului Sorinei. Cum nu aveau fizic micuţa, fam Săcărin s-a dus la Serviciul Paşapoarte Dolj cu o fotografie, fără copil. Când toată situaţia trebuia să meargă strună, că era deja unsă, pe 21 s-a întâmplat să vedem totul, că a târât procuroarea copilul printr-o serie de ilegalităţi şi am descoperit cu toţii încet, încet, aproape totul.

Pe 26 iunie, domnul Săcărin, aşa cum a declarat şi pe Digi pe 27 iunie seara, când a plecat de la audieri fără să fie audiat ca să bea apă şi a poposit de fapt într-un studio tv, live, s-a dus să ridice paşaportul fetiţeide 2 ori: “Şi TOTUŞI IERI CÂND AM FOST SĂ IAU PAŞAPORTULmi s-a spus că Parchetul General a cerut dosarul paşaportului. DA, PAŞAPORTUL ERA FĂCUTCÂND M-AM DUS EU SĂ-L RIDIC, mi s-a spus că nu mi se poate da că e o neconcordanţă în baza de date. Că în baza de date fata figurează născută la Mehedinţi şi de fapt, în baza de date e la CraiovaCând am depus actele de paşaport, nu era această neconcordanţă. Iar ieri eraŞi mi-au dat un răspuns ASEARĂ, CÂND M-AM DUS DIN NOU SĂ-L IAU, mi-au spus: Parchetul General ne-a trimis o hârtie prin care solicită dosarul paşaportulul cu totul. Este cercetat” (https://www.digi24.ro/emisiuni/jurnalul-de-seara/jurnalul-de-seara-27-iunie-19-00-1152292)

Ce n-a mai precizat nimeni este că tot atunci, în acele zile, în multele pelerinaje pentru ridicarea degrabă, rapidă şi în viteză a paşaportului micuţei de la Serviciul Paşapoarte Dolj, au venit peste funcţionarii Serviciului Paşapoarte Dolj şi doi ofiţeri, militari, operativi ai STS din Dolj. Diferiţi. Cum lucrurile s-au întâmplat de mai multe ori, de fiecare dată cu un alt ofiţer, operativ, militar al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale fâcând presiuni pe funcţionarii publici, avem în total două bucăţi de ofiţeri ai STS Dolj implicaţi direct în această poveste, militari care au aterizat la Serviciul Paşapoarte Dolj, ofiţeri care au făcut intervenţii la Serviciul Paşapoarte Dolj pentru eliberarea rapidă şi de urgenţă a paşaportului cu probleme al micuţei.

Din câte ştiu, domnul Săcărin nu este şeful STS Dolj.

Cum paşaportul micuţei avea şi o serie neconcordanţe – pentru că cineva a avut grijă să facă o altă serie ilegalităţi şi să facă totul şi pe repede înainte, dând îl alte prostii, cei doi ofiţeri STS şi domnul Săcărin în ciuda tuturor eforturilor depuse la Serviciul Paşapoarte Dolj- nu au putut să ridice paşaportul.

Ca atare, întrebările publice, transparente, deschise, merg direct pe masa directorului în exerciţiu al STS, generalul locotenent inginer, Ionel Sorinel Vasilicăcei doi ofiţeri ai dânsului de la STS care au făcut presiuni şi intervenţii pe funcţionari publici pentru eliberarea paşaportului cu neconcordanţe doar pentru scoaterea rapidă a fetiţei din ţară, care au mers în persoană chiar peste cei de la Serviciul Paşapoarte Dolj cerând paşaportul micuţei, făcând intervenţii şi forţând eliberarea acestuia – în ce calitate şi în ce atribuţie legală au fost acolo, în ce calitate şi atribuţii legale au făcut aceste presiuni şi intervenţii? Şi în numele cui?

Îl mai întreb tot direct pe directorul în exerciţiu al STS, generalul locotenent inginer, Ionel Sorinel Vasilică- cei doi ofiţeri activi şi operativi ai STS, fiind militari- nu pot răspunde legal decât în faţa Parchetului militar şi, eventual, ulterior, în faţa judecătorilor militari, dar unde se încadrează ei oare mai bine, că poate ştie cineva- poate domnul director Vasilică explică cum se întâmplă lucrurile mai exact în ograda sa unde se lucrează doar pe ordin şi ar trebui să se funcţioneze strict pe legela abuz în serviciu, la trafic de influenţă sau la alte infracţiuni de corupţie sau de serviciu săvârşite de militari?

Cumva privaţii care activează în zona pharma – biotech sunt beneficiari legali ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, parte a sistemului naţional de apărare al României? În legile României nu scrie absolut nimic în acest sens.

În baza şi virtutea căror legi din România, atribuţii şi ordine, cei 2 ofiţeri activi, militari, operativi ai STS au făcut toate acesteaDe când se ocupă practic şi fizic STS de eliberarea paşaportului cu nereguli al unei fetiţe adoptată internaţional aşa cum a fost adoptată? Că pare că nimeni nu îşi aduce aminte de nimic.

Mai pe şleau şi pe româneşte, domnule directorul STS, generalul locotenent inginer, Ionel Sorinel Vasilică, spuneţi oamenilor- ce naiba este astaCe caută nu 1 (unul), ci chiar 2 (doi) ofiţeri operativi, militari ai STS în această situaţie inexplicabilă din orice punct de vedere dar, mai ales, ne-justificabilă legal?

Spuneţi dvs opiniei publice, oamenilor, pe articole de lege, prevederi, atribuţii, competenţe, ordine, încadrări juridice şi cu liniuţă de la capăt pe fiecare bucată de ofiţer activ, militar, STS, ce este aici, în această situaţie în care apar complicităţi şi care se întinde peste toată lumea, se developează şi se află totul.

De exemplu, astăzise află de STS.

Domnule director în exerciţiu al STS, general locotenent inginer, Vasilică D. Ionel Sorinel, cum zic tot americanii: „You have the floor. If you can handle the truth…”

                                                                                                                   Sorina MATEI

                                                 Actualizare:

Înţeleg că după 7 ore, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a reacţionat, “respinge ferm” informaţiile apărute cum că doi (2) ofiţeri au fost audiaţi de procurori, ca urmare a unor “presupuse presiuni şi intervenţii la Serviciul Paşapoarte Dolj” şi spune că “niciun angajat al STS “nu a avut şi nu are vreo implicare şi eliberarea şi ridicarea unor documente pentru” micuţa Sorina. Mai spun domnii de la STS că, până la această oră, “instituţia nu a fost sesizată oficial cu privire la eventuale suspiciuni de încălcare a legii de către angajaţii săi” şi arată că indicativul din documentare nu e de la STS. Domnule director STS, puteţi vedea că uneori nici toate ghilimelele şi semnele de punctuaţie nu au rămas chiar toate la locul lor.

Ca atare, să revenim la esenţă. La castravete. Mai scriu încă o dată ce am scris în urmă cu 7 ore: 2 (doi/two/due) ofiţeri activi ai STS, militari, operativi, s-au prezentat pe rând la Serviciul Paşapoarte Dolj şi au făcut PRESIUNI şi INTERVENŢII pe lângă funcţionari publici pentru eliberarea şi ridicarea paşaportului micuţei Sorina. Ofiţerii riscă să răspundă legal în faţa parchetului militar fiind ofiţeri, pentru că tot ceea ce au făcut nu are nicio legătură cu nicio lege din România. Informaţiile sunt deja confirmate, tot Serviciul Paşapoarte Dolj ştie ce s-a întâmplat acolo şi uneori pe cine au însoţit cei doi, situaţiile se cunosc exact, funcţionarii din Serviciul Paşapoarte Dolj au fost intimidaţi şi presaţi, faptul că STS este foarte, foarte sigur că “niciun angajat al STS NU A AVUT şi NU ARE vreo implicare” arată pentru a nu ştiu câta oară, din punctul meu de vedere, că în România se poate minţi fără limite şi se poate sfida opinia publică şi adevărul cu stropi.

Aşadar, o luăm de la capăt: domnule director în exerciţiu al STS, general locotenent inginer Ionel Sorinel Vasilică, dacă cei doi ofiţeri ai dvs, de la STS, “NU AU AVUT şi NU AU vreo implicare” (dvs băgaţi în mod extrem de curios mâna în foc), ce au căutat totuşi cei doi ofiţeri STS în Serviciul Paşapoarte Dolj să facă presiuni pentru eliberarea paşaportului micuţei şi care este baza legală pentru care au făcut ceea ce se cunoaşte că au făcut şi a văzut toată lumea că au făcut? Sau dacă sunt militari şi sunt chiar de la STS, adică de la dvs din ogradă, (puneţi dvs aici indicativul unităţii celor doi) pur şi simplu nu se pune? V-aş ruga să menţionaţi în care articol din Constituţie, din cele 8 legi, 4 ordonanţe, 5 hotărâri de guvern şi mai multe regulamente, inclusiv militare şi interne, clasificate sau nu ( pe acestea chiar le-am numărat exact)- în cazul STS- se menţionează cuvintele cheie: “Săcărin”, “paşaport”, micuţa “Sorina”

Sorina MATEI

PS.(UM 0279 Drobeta Turnu Severin/UM 0569 Craiova)

Link Craiova https://www.topfirme.com/afacere/serviciul-de-telecomunica%C5%A3ii-speciale-punct-de-lucru-um-0569-craiova/3dht031fh4/?fbclid=IwAR2mSU4kff7aGYZu3qchgzyYkb2EA14i9ppAIvg7wye9INg6Geh-CgR5cNk

Link Drobeta Turnu Severin

https://www.topfirme.com/afacere/serviciul-de-telecomunica%c5%a3ii-speciale-u-m-0279-dr-tr-severin/180d2lj24j/?fbclid=IwAR0PjkLTu8GldfM-Z6QNPlS19zqTQA2VVLc5Lj1DfuIyUYPhE3XDkK0iN60

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s