Acasă

“Țara noastră este în primejdie, iar credința se află sub asediu” – a afirmat răspicat Mitropolitul grec Ambrozie de Kalavryta Duminică, 19 august 2019 în cadrul Sfintei Liturghii, ocazie cu care și-a anunțat și DEMISIA, după 41 de ani de arhierie. ORTODOXIA se află sub asediu nu doar în Grecia, ci în întreaga lume, inclusiv ROMÂNIA. Doar că în țara noastră nu mulți Arhierei strigă tare de la amvon în contra nelegiuirii DE SĂ RĂSUNE ȚARA – de fapt, ne întrebăm dacă este vreunul. Slavă Domnului pentru Preoția mărturisitoare, pentru Monahii și Monahiile mărturisitori! Aceștia de peste 3 ani bat război cu nelegiuirea, punînd la mijloc propria lor viață, iar în cazul Preoților, și pe a familiilor lor. Ceea ce arată că în România tot OPINCA e baza – ar trebui să o facem drapel, așa cum a fost cînd EA a eliberat Budapesta&Ungaria de comunismul satanist, acum 100 de ani.

Mitropolitul grec Ambrozie de Kalavryta a demisionat: “Țara noastră este în primejdie, iar credința se află sub asediu”

Mitropolitul grec Ambrozie de Kalavryta a demisionat: “Țara noastră este în primejdie, iar credința se află sub asediu”

orthodoxianewsagency.gr

Mitropolitul Ambrozie de Kalavryta al Bisericii Ortodoxe din Grecia, cunoscut pentru criticile sale aspre fata de nelegiuirile din Biserică și societate, și-a anunțat demisia duminica în cadrul Sfintei Liturghii, relatează Romfea.

Demisia sa, după 41 de ani de slujire arhierească, a fost transmisă oficial Sfântului Sinod pentru a începe procesul de nominalizare a succesorului său.

Mitropolitul Ambrozie in octombrie 2017 a cerut preoților din eparhia sa să bată clopotele zilnic, a jale, împotriva votării iminenta a parteneriatelor civile pentru cuplurile de același sex. A condamnat deseori politicienii Greciei, acuzându-i că ar fi predat țara “invadatorilor străini”.

A scris Patriarhului Ecumenic Bartolomeu despre erezia ecumenismului legiferată la Sinodul din Creta din 2016 și nu i-a fost teamă să-l critice public nici pe primul ministru.

A criticat constant Patriarhia Ecumenică, lucru ce a dus, in final, la întreruperea comuniunii dintre ss Bartolomeu și Mitropolit.

De asemenea a vorbit împotriva invaziei anti-canonice pe teritoriul Bisericii Ortodoxe Ucrainene de către Patriarhia de Constantinopol.

Mitropolitul Ambrozie în scrisoarea de demisie a subliniat: “țara noastră este în primejdie, iar credința se află sub asediu”.

Ierarhul în vârstă de 82 de ani a suferit uneori dispreț și persecuții pentru pozițiile sale ortodoxe stricte. El a fost chemat în instanță și condamnat la 7 luni de închisoare cu  suspendare pentru „discurs de ură și instigare la violență” împotriva homosexualilor,  într-o postare pe blogul personal din 2015 în care a condamnat stilul de viață nefiresc (parlamentul grec a votat 193 -56 în favoarea parteneriatelor civile homosexuale).

În scrisoarea de demisie , mitropolitul Ambrozie a mulțumit lui Dumnezeu pentru oportunitatea de a fi persecutat de dragul Său.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Tema: Independent Publisher de Raam Dev.
%d blogeri au apreciat: