Analfabeţii lui Teofan Savu al Moldovei, cel puțin la fel de analfabeți ca cel și cei care i-au recrutat, mînjesc, inclusiv cu agramatismul lor, ca nişte porci printre mărgăritare, TOT ce au în faţă: denumirea sfîntă de „doxologie”, Biserică, chipuri sfinte și sfințite de mărturisitori! Teofan a pus numele de „DOXOLOGIA” pe activitatea de presă a Mitropoliei Moldovei spre a-l cinsti, sau spre a-l batjocori!?

Alo!! Inaltpreasfinţite Teofane al Moldovei, învață oleacă de gramatică elementară, ca să poți recruta întru cunoștință de carte lucrători în via Domnului, iar nu porci mistreți! Mai lasă vizitele și dănțuirile la Sinagogă și mai pune oleacă mîna pe manualele elementare ale limbii noastre românești! Auzi?! Mai înainte ca să te secere grabnic Domnul din Via Sa, pe care o pîngăreşti inclusiv prin necunoaşterea ortogramelor limbii române!

Inaltpreasfinţite Teofane! In limba română există opoziţia gramaticală, semantică şi ortografică va/v-a! Este o ortogramă care pe vremea matale se învăţa pe la clasa a IV-a!

Va” se scrie la un loc atunci cînd formează viitorul verbelor la pers. a III-a sg: „VA (bine) învăța (Cuvîntul Adevărului Tău)” – de exemplu!, iar

v-a” se scrie musai despărțit cînd formează perfectul compus al verbelor în limba română, Inaltpreasfinţite dragă! Bunăoară, așa cum ar fi trebuit să apară, și nu apare, în propoziţia din poza de mai sus, cu care tocmai S-A mînjit chipul „DOXOLOGIEI”!

Și de ce de data asta se scrie despărțit „v-a„? Deoarece avem de a face cu două cuvinte, iar nu cu unul singur, și anume „vă”, din „pe dvs a influențat” și „a” (auxiliar din componența perfectului compus pers III sg în lb rom), din „vă a influențat„. Acest „vă a influențat (pe dvs., Parinte)” se scrie „v-a” (liniuța arată căderea lui „ă” și unirea cu „a” prin pronunțarea la un loc, într-o singură silabă).

Ce ziceți, Inaltpreasfinţite părinte Teofane? Veți putea recupera lecția aceasta elementară, întru educarea poporului român, la care sînteti obligat de Însuși Domnul Dumnezeu prin hirotonie?! Sau vi se potrivesc, inclusiv la acest capitol, „VAI„-urile Evangheliei?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s