„Din BOR rămâne un SISTEM bisericesc, o BIROKRATURĂ religioasă, menită să gestioneze/controleze corect-politic, adică să veștejească, orice energie duhovnicească și națională autentică.
Patriarhul fiind ales de mulți masoni infiltrați în Adunarea Națională Bisericească, devine astfel, sluga unui sistem masonic, care a penetrat la toate nivelurile Biserica.

BOR s-a transformat într-o INSTALAȚIE de captare/confiscare și năruire a energiilor vitale ale Neamului românesc; un MEGA-MALL religios, condus exact ca o corporație, ai cărui clienți (nu credincioși!) sunt recrutați și prețuiți exclusiv pe considerente pecuniare, ca surse de venit financiar. În rest doar indiferență, dispreț, distanță.

Ierarhia, cu rare și nerăsunătoare excepții, nu-și poate ascunde evidentele reflexe „proxenete”: preoții înșiși au fost transformați de către ierarhii lor într-un fel „târfe” trimise la produs, și tratați ca atare. Pentru ierarh nu contează deloc cât de bun ești ca păstor; doar calitățile de VAMEȘ îl mișcă.

Singurul rol destinat preotului este cel „extractiv”. „Seraiul” arhieresc trebuie alimentat exponențial și fără pauze.
Consilierii eparhiali și Protopopii sunt sistemul eclesial în executarea poruncilor financiare și de opresiune inventate și propuse uneori chiar de ei înșiși, doar ca să dea bine la șefu…!

Ca buni vameși, rânduiesc cotele protopopești exact în proporție de 100% precum fondurile eparhiale și din vânzarea unui kg de lumânări își opresc și ei legal 10%, doar că le distribuie și 50% merge la centru.
Megalomani și vulgari, capricioși, despotici, abuzivi, desfigurați de mîndrie și pofte, capii BOR nu-s altceva decît GROPARII ei. Pînă și cele mai amărâte parohii sunt stoarse pînă la epuizare de ultimul leu. Știu preoți care iau de la gura copiilor lor ca să alimenteze “dihania” birokratică bisericească.

Tot mecanismul se bazează pe ȘANTAJ, INTIMIDARE, TEAMĂ de CATERISIRE, TAXĂ DE PROTECȚIE. Preoții se trezesc abonați de la centru, din oficiu, la diverse ziare și reviste, ca taxă de protecție mafiotă, pentru ca ziarele respective să nu critice derapajele eparhiale sau protopopești. Apoi, pe tot parcursul anului preoților li se bagă pe gât tot felul de maculatură , cărți scrise de vechii securiști, actualii KGB-iși sau de foștii colaboratori și turnători din perioada comunistă.
De exemplu în eparhia Sucevei și Rădăuților preoții au primit o „carte”, care constă din xeroxarea unui Minei în limba bulgară, fără ca nimeni din eparhie să vorbească bulgara. Costă doar două sute roni. Dar, are poza ierarhului locului, în loc de prefață. Ăsta-i secretul „păcii”, al colaborării neîntrerupte cu vechiul sistem opresiv al „frățietății” și al „iubirii” în BOR!

De teama caterisirii, preoții tac. Tac pentru familile lor. Tac pentru
că nu toți s-au născut eroi sau martiri. Tac pentru că și ei sunt tot plămadă din acest neam învățat cu sclavia, abuzul, silniciile de tot felul. Își storc credincioșii ca să-și astâmpere ierarhul sau protopopul, care să dea bine în fața ierarhului și cât de vrednic este în a-i stoarce pe preoți, inventează taxe și dări în plus, față de centrul eparhial.

Această hidră bisericească cu două capete de lup, de data aceasta, nu de vultur, adică protopopiatul cu drepturi egale ca și eparhia, imită capul imprevizibil al unei mafii care înfioară. Îngroașă obrazul, cer, condiționează, pisează la nesfîrși, în fiecare lună trebuie să ducă haraciul și peșcheșul.

În anul 2019 s-au mărit cotele prtotopopești și eparhiale cu 20 % în condițiile unei depopulări și sărăcirii masive a credincioșilor.
Dacă nu plătești dările vine protopopul și te mustră cam așa: „cum îți piermiți să nu plătești dările, când ai doi rinichi, încă…!?
Prinții bisericii sunt din ce în ce mai greu de satisfăcut! Dar nimeni nu-i vede!!!
DNA-ul nu-i și pentru ei. Justiția? Justiția-i pentru șuți, nu pentru ciocoi. Cine sunt ăștia? Cum de sunt infailibili și intangibili? De fapt sunt întrebări retorice.

Intuim sursa infailibilității arhierești. Știm cui aparțin. Se simte!
BOR, o INSTITUȚIE care garantează MOARTEA; care-i asigură pe ADEVĂRAȚII STĂPÎNI că n-au de ce să se teamă de acest NEAM și de acești preoți scoși pe bandă rulantă, dacă servești câțiva ani pe un domeniu al vreunei eparhii, sau chiar pe ierarhul în persoană
(vezi cazul Teodosie Șpagoveanul, care a hirotonisit toată pleava de ignoranți sau șpăgari, cu mici excepții și i-a plasat la Vatra Dornei și prin țară, prin parohii de oraș, fără studii complete, prin munți și sate, hirotoniți împotriva canoanelor deoarece nu au o parohie anume, adică preoți fără portofoliu).
Nu a existat așa ceva în toată istoria Ortodoxiei.

Iată ce spune și internetul, în acest sens: „​Episcopul a hirotonit 10 popi pe o bisericuta, 100 de popi intr-un orasel, mii de onorifici (fara parohie) pe care-i tine pe post de cantareti, paraclisieri, clopotari si gropari. Nu credeti asa ceva? Eu va spun din ceea ce am vazut cu ochii mei!
Tot episcopul este cel ce ii invata pe preoti sa fie fatarnici, golani, proxeneti, tir-isti, taximetristi, juristi, cantareti, reci si functionari fara Dumnezeu, derbedei care nu predica dupa slujbe, derbedei care nu predica adevarul dupa slujbe, oameni vii dar morti, partasi la conferintele securisto-seci ale episcopului etc. Ortodoxeala la ora asta este ceea ce se cuvine sa fie: ceva mai imbacsit decat papismul insusi, decat Roma paganeasca!

Astfel de paractici simoniace și de finanțare a masoneriei oculte menține BOR în stare de cadavru, îmbălsămat, dichisit, fardat frumușel, inofensiv, întrucât preoții au devenit ascultători pînă la impostură și cumplit de însetați de parvenire, iar unii dintre ei preferă să fie conduși de oculți decât de inculți…!

Unii, ajunși în final să-și vadă visul împlinit: mitra obținută, limuzina cea mai tare colea jos lîngă palatul episcopal, măicuță drept ordonanță, bancheturi ecumenice, simpozioane, sinaxe, pașaport diplomatic, laude și omagii, fudulie cât cuprinde, adică raiul mult căutat și dorit, încep să tortureze și sa excomunice credincioșii și să caterisească preoți, dacă le spui doar un cuvânt, sau dacă te împotrivești acestei hidre antihristice.
Tot luxul și disprețul lor, pe spinarea unor bieți preoți, vai și-amar de ei și de familiile lor, care nu mai știu cum să le potolească fioroasele pofte!

Ce vede și ce crede lumea în general e complet fals; 80% din preoți de-abia trăiesc de pe azi pe mîine. Procentul se va extinde, deoarece lumea dezgustată de aceste practici feudale, nu va mai veni la Biserică. Preoții sunt complet desființați pînă și ca oameni, nu numai ca preoți, de instituția care pretinde că-i a lui Hristos.

Biserica a ajuns un sistem feudal; singurele raporturi din interiorul ei sunt cele de vasalitate; e împărțită în moșii, în feude, preoții trimiși la produs, stăpînii premiindu-i din ciând în când, exclusiv pe criterii de performanță „extractivă”. Parohia nu mai este puterea lui Hristos, ci o anexă a protoieriilor și a episcopiilor contrar canoanelor bisericești.

Acești „seniori” lacomi și absolutiști, nu-s decît niște paraziți. Dările pe care le pretind, în mod fățarnic numite fonduri misionare, colecte pentru săraci sau taxe pentru unitățile superioare sunt de fapt adevărate TAXE DE PROTECȚIE!!! Preoții își cer mereu scuze superiorilor, că nu pot cerși de la credincioși, pe cât pot cei de sus să risipească.

Când ai ajuns la mâna fostului Vasilică, azi ÎPS Dr. etc, etc, sau PS , trebuie să știi că singura ta menire e să-l alimentezi fără oprire. Degeaba te plîngi că pruncii tăi nu mai pot să înfulece margarină pe pită, că femeia ți-e la limita puterilor, că muncești din greu pe cîmp ca să supraviețuiești de pe azi pe mîine, că oamenii sunt săraci și că nu mai au de unde să tot pompeze bani în tolba hulpavă a înaltpreasfinției sau preasfinției sale. Inutil.
„Nu poți, nu-i nimic, avem altul la schimb. Unul care va putea. De-aia am și făcut 44 facultăți de teologie, d-aia producem puhoaie de semidocți pe bandă rulantă!!!

Ăștia ne vor fi pururea îndatorați; o vor vinde și pe mama lor ca să ne intre în grații, ca să-și obțină nefericitul „loc de muncă”! Vor fi cei mai de valoare VAMEȘI ai noștri!
Ăștia vor trăi cu speranța că de vor face frumos 3 sau 4 ani de școală, vor evada din satul ăla mic, unde e imposibil de supraviețuit cu așa biruri pe cap, și vor apuca și ei un os mai dulce. Ne vor fi cei mai fideli îndatorați.”
Și uite-așa, dacă ești jigodie de la început și sub fățărnicia ascultării faci frumos pe placul „șefului”, pupi un „vad” mai bun; dacă nu ești jigodie, vei fi; SISTEMUL te modelează fără să știi;

Dacă, însă te vei “obrăznici” și vei fi preot adevărat, mărturisitor, de vei lua partea turmei, de-o vei apăra de rapacitatea infernală a acestor lichele parazite și uzurpatoare ale pozițiilor cheie în Biserică, negreșit vei fi caterisit!
Vor găsi ei motive destule, doar DRACU LE E STĂPÎN! Și să nu-mi spună nimeni povești serafice de prin manuale! Le știu, le știu mai bine decît toți care se produc pe-aici! Dacă nu le știam tăceam din gură. Sau peroram despre epectaze, perihoreze, har necreat, sau despre alte treburi…!

În final, dragii mei, preoți și episcopi, împreună cu credincioșii voștri, luați-vă parohiile și eparhiile înapoi din mâna sistemului actual corupt și antihristic, iar mai recent, eretic și apostat oficializat în Creta, unde și-a luat doctoratul cu calificativul „magna sine Christus et sine Ecclesia”!

Și totuși, în ciuda acestor vremelnici nemernici, Ortodoxia este singura Biserică adevărată, una, sfântă, sobornicească și apostolească, însă cu foarte mulți oameni nepotriviți, atât clerici, cât și popor!

Pe unii, tocmai acest paradox, îi face să se convertească la Ortodoxie, așa cum mărturisește iudeul devenit preot ortodox James Bernstein – cel care scrie cartea „Uimit de Hristos” (vezi interviul: „Așa cum a făcut Apostolul Pavel…(II), în rev. ​Familia Ortodoxă,​ Iulie nr. 7 (126)/2019, p. 53).
Doamne, ajuta-ne și scapă-ne de neamul acesta parazitar și prădalnic în veac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s