https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3645678598832922&id=100001724528776

Videoclip preluat de pe FB, unde a fost postat sîmbata, 26 dec 2020. Transcripția, ActaDiurna.

Pavel Felghenhauer, analist militar rus:

Baza strategică a politicii rusești este planul de apărare, care pornește de la ideea că [la ora la care vorbim] amenințarea războiului crește, el fiind practic inevitabil: un război mare regional, daca nu chiar mondial.

Și Ucraina și [Rep.] Moldova Sint viitoarele teatre de război în această mare conflagrație europeană. Așa vede Kremlinul aceste țări.

Evident că nu există o garanție 100% că așa va fi, dar trebuie să fim pregătiți pentru acest scenariu, pentru faptul că acolo vor avea loc acțiuni militare, că acolo NATO și România vor ataca, iar noi vom lupta cu ei.

Războiul va fi pe toate coordonatele, la vest, la est, la nord, la sud – peste tot. Și din punctul de vedere al instituțiilor militare modul acesta de gîndire este foarte corect. Cu cît este mai mare amenințarea cu atît mai mare este și influența acestor instituții și cu atît mai mulți bani le vor fi alocați lor. Iată de ce ele vor spune totdeauna că războiul este in prag, că vin [să atace] americanii,  iar în fața lor galopează românii pe cai, sau pe altceva [?!].

Sarcina este ca baza militară românească să fie distrusă înainte de momentul în care va decola de acolo vreo rachetă. Deci, din Crimeea rachetele [rusești] nu prea ajungeau [pînă la Deveşelu].

[Americanii] au făcut o bază americană în România. Noi pentru a o lichida am dotat armata cu sistemul Kinjal. Pentru că aceste sisteme Kinjal sînt împotriva românilor, cele instalate pe avioanele de interceptare. Acestea au fost instalate pentru a mări distanța de acțiune a rachetelor Iskander cam de 2,5 ori. Pentru că înainte de ele nici măcar din Crimeea nu prea băteau pînă la baza militară din România.

Sarcina este că baza românească să fie distrusă înainte de momentul în care de acolo va decola vreo rachetă. Deci, din Crimeea rachetele nu prea ajungeau. Însă acum rachetele Iskander au fost legate de avioanele de interceptare Mig-31 și a rezultat sistemul Kinjal.

Deci, rachetele Iskander sînt legate de avionul de interceptare care ridică rachetele la înălțimea de peste 10 km în stratosferă și de acolo la capacitatea energetică a rachetei se adaugă energia potențială care se transformă în energie cinetică. Adică, fiind lansate de la o înălțime atît de mare, rachetele iau viteză suplimentară și distanța crește de la 5-600 km la 1500 km. Și acest Mig-31 poate decola de oriunde, fie din Crimeea, fie din Caucazul de sud. Astfel acest sistem bate pînă în România, pînă la baza ce se află ceva mai la vest de București.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s