http://www.doxologia.ro/arhiepiscopia-iasilor/liturghie-oficiata-de-ips-parinte-mitropolit-teofan-la-schitul-codrii

Acum două sau trei săptămîni, după mărturii demne de încredere, s-ar fi înfățișat la Schitul Sf Teodora de la Sihla din Codrii Pașcanilor un trimis al IPS Teofan („un adjunct al lui Teofan”) și unul al Sf M.ri Sihăstria (de care depinde -? – nu știm încă în ce fel) Schitul de la Codrii Pașcanilor, și în fața poporului bisericii au anunțat (?) că toți cei cinci (sau șase?) nevoitori ai Schitului vor pleca de acolo. Poporul i-ar fi întrebat pe „trimiși” : „De ce ni-i luați pe Părinții noștri de la noi, unde îi duceți, pentru care pricină?” – la care „trimișii” au luat poziția mutului, nerăspunzînd nimic, deci refuzînd să răspundă.

Părinții nevoitori de la Schitul Sf Teodora de la Sihla – Codrii Pașcanilor au interzis ucenicilor lor să vorbească despre ei pe motiv, pe cît se aude, că „vă veți face rău și vouă și nouă.” Deci de la ucenicii Părinților nu s-a putut afla nimic, și sigur  nici nu se va afla. Dar poporul a auzit, a povestit, trecătorii au auzit, lucrul nu s-a întîmplat totuși – ÎNCĂ – în puterea nopții, cu duba neagră.

Despre fericitul mărturisitor Elefterie Tărcuță se aude că este dus nu se știe unde și supus și el presiunilor – dacă nu cumva torturilor – psihice – de către cine alt, putem să ne imaginăm? Întîistătătorul său, ecumenistul Ioachim!

La Codrii Pașcanilor se aude „că nu mai este nimeni,” afară de niște „monahi aduși ” (?) de la Sihăstria, care se plîng de „condițiile de trai!” de la Schitul Codrii Pașcanilor: nu tu utilități, nu tu confort, nu tu internet și altele!

Lucrurile acestea trebuie cunoscute, BISERICA TREBUIE SĂ ȘTIE! Poporul să știe, și să ridice glas și rugăciune în consecință!

 

 

 

4 gânduri despre “Unde i-ați dus pe nevoitorii de la Codrii Pașcanilor care au întrerupt pomenirea dvs din pricină de semnare a ereziei din Creta, ÎPS Teofane? În februarie ați slujit Sf Ligurghie la ei, iar acum circa 2 sau 3 săptămîni i-ați luat pe toți și i-ați dus într-o direcție necunoscută! UNDE I-AȚI DUS fără știrea și voia poporului, în fața întrebărilor cărora trimișii dvs au stat muți, refuzînd să răspundă?! oare sînteți NOUL TORȚIONAR AL BISERICII? Sînteți nu doar noul Arie, dar și NOUL VEKKOS?! Aveți obligația să dați RĂSPUNS CREȘTINILOR PE CARE ÎI PRIGONIȚI! Pentru care fapte NECANONICE i-ați ridicat pe nevoitorii de la Codrii Pașcanilor și i-ați rupt de păstoriții lor?!

 1. aici se potriveste Bate-voi pastorul si se vor risipii oile ,cam asta face bor cu noii marturisitori ,o vedem si nu putem face nimic ,de ce ? hai sa-i spunem cuiva din crestini uite ce face biserica ce ar zice de tine ca esti nebun ca esti cazu in vre-o erezie ,si bor stie asta ca ala rau ii indeamna ce si cum sa faca ,pr Antim zicea ca cu ierarhi astia nu mai poti face nimic si stia de ce zice asta ,acum o sa termine cu pr Ciprian si incet ii termina pe toti si ne raman cartile si amintirile dupa cum zicea un pr din sihastria acesteasi Duhul Sfant ne vor calauzii in vremurile din urma ,sa cautam biserici bulgaresti sau rusesti dar unde in inima ardealului

  Apreciază

  1. Doar Dumnezeu hotărăște cine și în ce fel „termină” – noi însă nu trebuie să stăm pe noi, trebuie să facem zid de rugăciune, să fim prezenți lîngă cei prigoniți, să-i sprijinim, să vadă că nu sînt singuri – iar prigonitorii trebuie și ei înconjurați mereu și întrebați – să vadă că nu sînt de capul lor

   Apreciază

 2. unde sunt cei prigoniti? adica cei de la codri pascanilor? am auzit ca la roman au fost duminica in jur de 1000 de oameni sa-si ceara duhovnicul inapoi

  Apreciază

  1. Ah, bine au făcut! Dumnezeu să-i ajute, precum se și vede că-i ajută! Mulțumim pentru această valoroasă știre! comunicați dacă mai aflați ceva, că JiUrnaliștii ăștia nu sînt în stare de nimic! Știind unii de alții, știind ce se întîmplă, se întărește poporul, cu rugăciunea și cu fapta!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s