https://m.luju.ro//piccj-il-lucreaza-pe-iohannis-parchetul-general-s-a-pus-in-miscare-in-dosarul-in-care-jurnalistul-marius-albin-marinescu-ii-acuza-de-abuz-in-serviciu-si-grup-infractional-organizat-pe-presedintele-klaus-iohannis-pe-ministrul-de-interne-marcel-vela-si-pe-s

P[archetul]I[naltei]C[urţi]C[asaţie]J[ustiţie] ÎL LUCREAZĂ PE IOHANNIS – Parchetul General s-a pus în mișcare în dosarul în care jurnalistul Marius Albin Marinescu îi acuză de abuz în serviciu și grup infracțional organizat pe președintele Klaus Iohannis, pe ministrul de Interne Marcel Vela și pe șeful Grupului de Comunicare Strategică, Andi Manciu, dupa ce în starea de urgență Justitiarul.ro, site-ul lui Marinescu, a fost închis abuziv, pe motiv că ar fi publicat fake news. În realitate, portalul a demascat dictatura politico-medicală


Scris de: Valentin BUSUIOC

04.12.2020 18:40
Vizualizari: 2299

Oricat ar parea de neverosimil, Parchetul General chiar s-a pus in miscare intr-un dosar penal pornit de la o plangere impotriva presedintelui Klaus Iohannis (foto 1), dupa ce regimul acestuia a practicat cenzura pe fata, fara nicio rusine, in ciuda faptului ca o asemenea masura este interzisa explicit de catre Constitutia Romaniei.

Miercuri, 2 decembrie 2020, procuroarele PICCJ Gabriela Zlata si Adriana Denisa Cristodor (sefa Sectiei de urmarire penala si criminalistica) l-au informat pe avocatul Dan Chitic (foto 3) – aparatorul jurnalistului Marius Albin Marinescu (foto 2), cel care a depus la Parchetul General plangerea impotriva lui Klaus Iohannis – ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala in rem in data de 19 octombrie 2020.

Ne referim la binecunoscutul scandal din starea de urgenta, cand Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a inchis abuziv site-ul Justitiarul.ro – al lui Marius Albin Marinescu – pe motiv ca portalul ar fi publicat fake news. In realitate, dupa cum Lumea Justitiei a scris la momentul respectiv, Justitiarul.ro demasca dictatura politico-medicala instaurata in Romania si in alte tari sub pretextul pandemiei de coronavirus.


Abuz in serviciu si grup infractional organizat


Amintim ca Albin Marinescu nu a stat cu mainile-n san, ci la 31 iulie 2020 i-a dat pe mana Parchetului General atat pe Iohannis, cat si pe Sorin Grindeanu (presedintele ANCOM, adica fix institutia care a inchis efectiv Justitiarul.ro), precum si pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela (cel care a cerut inchiderea site-ului) si pe seful Grupului de Comunicare Strategica, Andi Manciu (cel care a propus marsavia). Alte trei persoane vizate de plangerea penala sunt Sorina Cosbuc, Iulian Dragoi si Adrian Cuturescu, despre care presa a scris ca faceau parte din GCS in acea perioada.

Fara sa reluam intreaga istorie (gasiti la final linkurile catre toate episoadele serialului), mentionam ca plangerea depusa de Albin Marinescu la PICCJ vizeaza fapte de abuz in serviciu si grup infractional organizat, cu aplicarea circumstantei agravante privind savarsirea faptelor in starea de urgenta – art. 77 lit. g Cod penal. In esenta, Marinescu ii acuza pe cei sapte oficiali ca prin inchiderea site-ului Justitiarul.ro au incalcat grav Constitutia, care la articolul 30 interzice explicit atat cenzura de orice fel, cat si suprimarea oricarei publicatii. De asemenea, ziaristul sublinia ca nici decretul presedintelui Klaus Iohannis privind instaurarea starii de urgenta, nici celelalte acte normative adoptate in aceeasi perioada nu prevedeau inchiderea unei publicatii, ci doar eliminarea acelor articole considerate stiri false („fake news”). Asta ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca o asemenea realitate – care ingradea libertatea de expresie – era reglementata prin acte infralegale, iar nu printr-o lege, dupa cum tot Constitutia dicteaza.

Prezentam principalul pasaj din adresa prin care PICCJ il anunta pe avocatul Chitic de stadiul dosarului nr. 122/P/2020 (vezi facsimil):

„In conformitate cu prevederile art. 81 alin. 1 lit. a din Codul de procedura penala care reglementeaza dreptul persoanei vatamate de a fi informata cu privire la drepturile sale, referitor la situatia dosarului nostru cu numarul de mai sus va facem cunoscute urmatoarele:

1) Plangerea formulata de dvs. la data de 31.07.2020 impotriva Presedintelui Romaniei, Klaus Werner lohannis, ministrului afacerilor interne, Marcel Vela, presedintelui ANCOM, Sorin Mihai Grindeanu s.a., a fost inregistrata in evidenta cauzelor penale a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de urmarire penala si criminalistica sub nr. 122/P/2020; dosarul se afla in lucru la procuror.

2) In temeiul art. 305 din Codul de procedura penala, la data de 19.10.2020 in cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale cu privire la infractiunile prev. de art. 297 alin. 1 cu aplic. art. 77 lit. g din Codul penal si art. 367 din Codul penal cu aplic. art. 77 lit. g din Codul penal; incadrarea juridica a fost stabilita pe baza aspectelor descrise de dvs. in plangere”.

Cititi aici toate episoadele serialului:


– „COSMARUL LUI IOHANNIS, REDUS LA TACERE”;


– „AVOCATUL POPORULUI SOMEAZA APARATUL DE CENZURA”;


– „COSMARUL LUI IOHANNIS LUPTA CU CENZURA DE STAT”;


– „LI S-A FACUT FRICA”;


– „JUSTITIARUL.RO A FOST INCHIS DIN NOU”;

– „COSMARUL LUI IOHANNIS VREA CAPUL PRESEDINTELUI”.

[Comentariu]: Dupa alegeri TREBUIE demis si dulapul defect de la Cotroceni. TREZITI-VA romani, ca poate mai aveti o sansa sa fiti salvati din mainile acestor nazisti, tradatori de tara si popor. Daca vor folosi aceleasi metode de furt ca la locale, nu acceptati instalarea GuWERNuli Meu. TREZITI-VA macar in ceasul al 12-lea. Dulapul nazist iese zilnic sa scuipe venin, sa manipuleze, sa minta ca un ultim gunoi. Ingropati definitiv acest cancer de la Cotroceni impreuna cu GuWERNul Meu
# XYZ date 4 December 2020 21:17+1
Jegurile sint sigure de victorie, bineinteles: https://www.msn.com/en-xl/europe/top-stories/romanias-liberals-favourites-in-general-election/ar-BB1bCaqF
# Ion date 4 December 2020 21:40+4
Minciuni si manipulare cu unele sondaje care arată că PNL ,este pe primul loc! Asta este motivul pentru a putea fura ! Atentie români,spuneti ce a-ti votat pentru a demasca frauda! Toata lumea spune că este împotriva holerei galbene si ei spun ca-s pe primul loc! Minciuna si manipulare!
# Hello. date 4 December 2020 22:15+1
Cand vad pe „asta” cu acea caciula pe „dovleac” , aminteste de raposatul N.Ceausescu ! ..o fi premonitie !??.
# VOX. date 4 December 2020 22:38+2
Cand S.T.S-ul lui K.W.Iohannis „numara” voturil, TOTUL este POSIBIL !!..
# santinela date 5 December 2020 07:390
Praf in ochii prostilor.Adica daca parchetarul a luat sau i-a doua, trei declaratii asta inseamna ca s-a miscat ceva in dosar ? Abureli !
# escu date 5 December 2020 09:340
Mă întreb dacă sibienii citesc articolele jurnalistului sibian și ce i-a determinat de au dat voturi masive săsălăului, inclusiv pentru primărița penală pusă în funcție de justiția independentă față de cetățeni, dar dependentă de Ciolannis, primăriță aflată în incompatibilitate cu funcția.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s