Ortodoxie Traditionalista si Teologie Patristica

Cand „marturisirea” se transforma in ura si prostie Posted onby

La cele arătate de theologul Andrei la adresa de mai sus, din care neapărat reținem ce zice însuși „Andrei” despre sine însuși, anume că nu este huligan, că nu este pseudo-ortodox, că nu este iubitor de ură, nici de prostie, ci că este clericalist [?], ne-protestant, ne-pietist, pro(iubitor de?)-cip, că îi place să-și închipuie pîine piramidală, că se freacă la ochi pentru că-l mănîncă, și că are mai mult decît o jumătate de neuron; la toate acestea și celelalte înșirări din compunerea lui (cu –reiterările nu ne-am mai pierdut vremea, ele sînt eiusdem farinae – zicem așa pt că Andrei mai arată despre sine și că este om doxa de carte teologică, deci neapărat și latinească…) – la toate acestea, deci, noi îi răspundem, pe scurt, așa:

4 gânduri despre “Blogul „theologiapatristica.wordpress.com” arată, prin glasul „Andrei”, că nu este huligan, că nu este pseudo-ortodox, că nu este iubitor de ură, nici de prostie, ci că este clericalist [?], ne-protestant, ne-pietist, și pro(iubitor de?)-cip. El mai arată de asemenea că îi place să-și închipuie pîine piramidală, că se freacă la ochi pentru că-l mănîncă, și că are mai mult decît o jumătate de neuron (cf. linkurile indicate în text). Toate acestea ca răspuns la situația semnalizată de noi în articolul „Teofan Savu desființează postul,” pe acest blog.

 1. Din cate am citit si am incercat sa comentez pe blogul „theologiapatristica”, am ajuns la concluzia personala ca este un blog al sistemului.
  Din pacate, sunt multe asemenea bloguri cu ambalaj de ortodoxie, dar cu un continut cat se poate de ecumenist si cat se poate de impotriva Sfintelor Canoane si deci, impotriva Unicei Sfinte Biserici, Ortodoxia.
  Pe langa falsul blog ortodox „theologiapatristica” mai este si pseudo-ortodoxul blog „cuvantul ortodox” (fost Razboi intru cuvant).
  Si multe, multe alte asemenea bloguri, care sunt conduse intr-un mod foarte viclean si duc la inselarea multor ortodocsi.

  Trebuie sa ne obisnuim si sa intelegem ca adevaratii ortodocsi si adevaratele site-uri ortodoxe vor fi din ce in ce mai putine.
  Unii ar zice ca mai bine nu ar fi avut loc intalnirea talhareasca din Creta. Eu cred insa ca aceasta tîlharie si vînzare a Ortodoxiei in Creta, a fost ingaduita de Dumnezeu tocmai pentru a iesi la vedere toate putregaiurile ce lucrau in ascuns, atat pseudo-patriarhi, pseudo-episcopi, cat si toate aceste site-uri pseudo-ortodoxe.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Da, adevărat, din păcate, privitor la „cuvîntul ortodox” fost „război intu cuvînt”, chiar foarte adevărat. Privitor la „theologiapatristica” nu știu cît de intenționate sînt demersurile de înșelare, pare mai mult cineva care nu este foarte lămurit, nici f. matur, cineva f tînăr, cum am spus. Sînt oameni care nu-și dau seama de propriile lor duplicități, de propria lor gîndire – sau chiar viață, trăită amestecat. Dușmanul nr 1 aci este DUHUL CEL LUMESC. Acesta determină pozițiile și faptele, amestecate sau nu, ale omului. Vrei să militezi pt duhovnicie și adevăr, dar parcă nu-ți vine să crezi că pt așa ceva e musai să ieși din sistemul lumesc („serviciu”, „salariu”, „bani”, toate lucururile care se obțin cu bani, și toată țesătura vieții omului peste care va veni, și a și venit deja, realitatea CIPului.) Privitor la bloguri, sînt mai optimist ca dvs. Eu însumi am ajuns la concluzia că trebuie scris și luat atitudine, vorba Pr Iustin Pârvu, pt că lucrurile sînt în criză adîncă. Ca mine or mai fi și alții, și sigur încă vor mai veni. Această tehnologie internetică atît de problematică, aceste feis.uri, etc, se pot dovedi o armă f puternică de contracarare a mesajului satanic și deprimant, și de promovare a mesajului ortodox și salvator. În fond, cu adevărat din roade se cunoaște pomul. Nu poate unul și același pom să dea roade și bune și otrăvite.

   Apreciază

 2. –iar privitor la faptul că evenimentul din Creta a fost îngăduit de Dumnezeu spre A DA ÎN VILEAG TOATĂ NELEGIUIREA, împreună mai ales cu CARE CINE ESTE, sînt întru totul de acord și slăvesc pe Dumnezeu pentru asta. A fost o mare CĂDERE A MĂȘTILOR, o mare CLARIFICARE. De aceea nici unii dintre noi nu mai au nici un fel de scuză, acum este cu adevărat și concret ORI, ORI. ORI cu Dumnezeu, ORI cu mamona.

  Apreciază

  1. Pai aceasta hazna numita si „teologie patristica” – blogul celor 3 purcelusi – este un blog aservit. Dece îi zic si 3 purcelusi?! Pt ca sunt 3 indivizi acolo care le debiteaza creierul lor toate tîmpeniile, numele lor fiind andrei, suslik, ana elisabeta, iar theologia facuta de astfel de indivizi este facuta cam pe la ștefan gheorghiu.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s