De la Blogul Bucovina Profundă


“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa… şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu… ” Varlaam – Cazania

Comunismul terorist în acţiune. Arestările din 14 mai 1948


articol de Silviu ARONEŢ

Foto fundal:
Inchisoarea-Ramnicu-Sarat

Ziua de 14 mai, mai exact noaptea de 14/15 mai 1948 marchează începutul altei prigoane – a câta oare? – îndreptată împotriva neamului românesc. Aceasta a fost începutul unui val de arestări, care viza Mişcarea Legionară, studenţimea, organizaţiile subversive (subversive pentru România erau de fapt guvernul comunist, securitatea care se năştea şi celelalte din arcul guvernamental), dar şi Biserica, cultele religioase şi partidele politice. Iar arestările au continuat pe tot parcursul anului ’48, când loturi masive de oameni au fost aduşi în aresturile miliţiei şi securităţii, apoi la anchete, condamnaţi şi vărsaţi sinistrelor închisori.

Putem spune că pregătirea listelor cu opozanţii regimului au fost întocmite încă din 1947, cu multe luni înainte şi au fost folosite chiar pentru a forţa abdicarea Regelui Mihai. Astfel, în ziua de 30 Decembrie 1947 primul ministru, Petru Groza şi secretarul PCdR, Gheorghiu Dej folosesc în scop de şantaj politic listele cu opozanţii comuniştilor. Nicoletta Franck, în articolul Coroana secerată consemnează momentul:

„- Şi dacă refuz să semnez?

– Dv. aţi văzut – totul a fost prevăzut! Ordinele sunt date, noi deţinem poziţii cheie. Dacă noi nu părăsim deîndată această casă ducând cu noi actul semnat al abdicării, Guvernul va pedepsi cu străşnicie. Înainte de lăsatul serii. Lista cu miile de oameni care vor fi arestaţi este deja întocmită (subl. mea). Poate vom avea un război civil. Eu nu pot răspunde de securitatea nimănui. Nici chiar de aceea a Reginei-mamă. Va curge sânge. Şi Dv. veţi purta responsabilitatea!”, a răspuns Groza1.

Lista, listele, adnotate şi completate vor fi puse în aplicare ceva mai târziu, în primăvara anului următor şi va însemna arestarea într-o singură noapte a 10-15 mii de oameni, potrivit diferitelor surse. Acestora se vor adăuga mai multe mii în lunile următoare, oameni ale căror nume au fost dezvăluite în cumplitele bătăi şi torturi la care au fost supuşi cei din primul val. Au fost arestaţi atunci Părintele Justin Pârvu, preot slujitor la Seminarul Teologic Neamţ, Păr. Zosim Oancea şi Arsenie Boca, Pr. Dr. Gheorghe Chiriac şi fostul rector al Inst. Teologic Cluj, Liviu Munteanu. Virgil Maxim şi Ioan Ianolide, aflaţi în temniţe de pe vremea Mareşalului Antonescu – mare român, dar şi mare călău al tineretului român, cine să înţeleagă? – consemnează în memoriile lor sosirea sutelor de arestaţi din primăvara şi până în toamna anului, de tristă amintire, 1948.

De fapt este foarte greu să facem referire la o singură zi, o zi din neagra noapte comunistă, când arestările erau ceva obişnuit în acele vremuri şi care au început în 1945, după intrarea în ţară a comuniştilor, veniţi pe tancurile sovietice şi până la amnistierea celor care mai trăiau în 1964 în temniţele care împânziseră ţara.

Nu putem vorbi de 14 mai 1948, fără a aminti de 14 iunie 1947, când securitatea le-a întins la Tămădău o cursă fruntaşilor PNŢ, pentru a părăsi ţara la bordul unui avion utilitar – ei înşişi aveau această dorinţă, de a fugi din ţară şi a continua rezistenţa împotriva comuniştilor din exil. Arestarea liderilor ţărănişti a însemnat începutul distrugerii partidelor istorice, PNŢ şi PNL, dar şi a PSD-ului. Acestea culegeau, practic, ce au semănat. Prin laşitatea şi complicitatea lor, alături de trădarea regală, a fost posibilă predarea ţării în mâinile ocupantului sovietic.

Nu putem vorbi de 14 mai ’48, fără a face referire la 14 iunie 1958 când au fost arestaţi, tot aşa printr-o operaţiune desfăşurată la scară naţională, a celor care făceau parte din mişcarea Rugul aprins. Şi în acest caz, Părintelui Daniil Tudor şi cei apropiaţi lui, clerici, monahi şi laici, au urmat numeroase arestări în perioada următoare. Arestări determinate de dezvăluirea numelui altor şi altor oameni, obţinute prin cumplite şi inimaginabile torturi.

De asemenea, nu putem să nu remarcăm că băieţii cu ochii albaştrii şi petliţele ca cerul aveau o simpatie deosebită spre data de 14, fie ele mai sau iunie. Să fie o simplă coincidenţă sau… dar mai bine nu, să nu se spună că vedem peste tot conspiraţii şi semne oculte.

Noi nu ne considerăm victime ale comunismului
Aşa afirmau unii din cei trecuţi prin sistemul concentraţionar comunist românesc, adăugând: am fost învinşi de un duşman a cărui forţă am subestimat-o [şi] am suportat supliciile destinate prizonierilor săi. Însă conştient îşi asumaseră această luptă şi acest deznodământ.

Arestările din noaptea de 14 mai 1948 făceau parte dintr-un amplu plan pregătit de Moscova şi care purta numele de cod, după unele surse, Operaţiunea Ganayeh. Acesta a fost pus în practică de Brigada mobilă (echivalentul românesc al Smerş-ului rusesc) coordonată de generalul Saharovski, pe plan extern şi de gen. Gheorghe Pintilie (Pantelei Bodnarenko), de col. Alexandru Nikolski (Boris Grundberg) şi de ministrul de interne Teohari Georgescu (Baruh Tescovici), pe plan intern.

Prin Ordinul nr. 5/13 mai 1948, al acestuia din urmă se declanşează operaţiune, în noaptea de 14/15 mai, concomitent pe teritoriul întregii ţări. Şefii unităţilor de siguranţă erau în posesia unui plic sigilat, pe care aveau indicaţia de a-l deschide atunci când vor primi un anumit semnal şi de a executa ordinele aflate în el2.

Traian Popescu – Macă îşi aminteşte: s-au alcătuit echipe speciale formate din trei persoane. Şeful echipei era, de regulă, agent al Siguranţei Statului, organism încă în funcţiune. El a primit un plic închis, conţinând adresele celor care urmau să fie arestaţi, dar nu avea voie să-l deschidă înainte de plecare.

Şi Pr. Gheorghe Calciu, student la medicină în acele zile rememorează: arestările au început în ziua de 15 mai. Era o acţiune masivă, spectaculoasă, desfăşurată pe întreaga ţară şi după un plan minuţios stabilit. Teohari Georgescu, ministrul de interne şi Ana Pauker şi-au calculat lovitura cu sânge rece. Securitatea întocmise vreme de peste trei ani dosarele tuturor grupărilor care proliferau în ţară şi a tuturor indivizilor periculoşi […].

Studenţii se aflau printre cei vizaţi cu precădere şi toate facultăţile mari erau sub stare de asediu, înconjurate de efective mari formate din agenţi şi militari, care legitimau şi arestau pe cei aflaţi pe listele negre. „În toate facultăţile s-au distins cu acest prilej studenţi care s-au făcut unelte ale comuniştilor, conducând, cu lista în mână prin camerele căminelor, pe agenţii siguranţei şi indicând acestora pe agenţii vizaţi. Aceste secături umane au făcut, fără excepţie, carieră în anii care au urmat. Din rândurile lor s-au ridicat profesorii universitari, cercetătorii şi academicienii, care au spălat creierele a generaţii de tineri şi au murdărit prin laşitatea lor prestigiul instituţiilor de cultură ale României. Numele acestor nemernici vor trebui făcut publice – unii dintre ei trăiesc astăzi în onoruri – pentru a fi blestemate de români şi a rămâne veşnic în cartea ruşinii acestui popor3”, consemnează Florin Dobrescu.

Acum după mai bine de o jumătate de veac de la acele evenimente stăruie întrebarea: de ce? De ce a îngăduit Dumnezeu o asemenea prigoană? Un posibil răspuns îl putem găsi în cartea părintelui Moise de la Oaşa, Sfântul închisorilor:

„Ne putem întreba de ce nu au reuşit legionarii să dea ţării o aşezare politică creştină. Deşi unii pun eşecul politic pe seama violenţelor care l-au făcut pe Dumnezeu să-şi întoarcă faţa de la ei, totuşi, ţinând cont că sistemul satanic comunist a fost îngăduit de pronia divină chiar dacă a făcut sute de milioane de victime, cred că – dar cine poate şti gândul lui Dumnezeu? – altul este răspunsul. Odată cu căderea în 1917 a ultimei orânduiri statale de inspiraţie creştină, Imperiul Rus, darul unei aşezări creştine a societăţii, pentru păcatele oamenilor, a fost ridicat din lume. Pentru orice lucru este o clipă prielnică şi vreme anume pentru orice îndeletnicire de sub cer, spune Sfânta Scriptură. În faza apocaliptică în care a intrat omenirea în veacul XX nu mai era vreme pentru o orânduire creştină, cum ar f dorit-o legionarii. Chemarea pe care la început au înţeles-o politic era de fapt ceva mult mai înalt: martirajul. De aceea o încercare de resuscitare astăzi a Mişcării Legionare sub aspect politic mi se pare utopică. Nu mai este vreme pentru aşa ceva . De la ei ne rămân doar – şi nu este puţin – moştenirea spirituală pe care fiecare o putem folosi în lucrarea mântuirii4 (subl. mele).

Este un punct de vedere cu care putem sau nu fi de acord, dar la care trebuie să medităm şi fiecare, după cât îl luminează Dumnezeu, să facă cele pe care le crede de cuviinţă.

Note:

1 Gh. Buzatu, România cu şi fără Antonescu, Ed. Moldova, Iaşi, 1991, pag. 385.

2 http://www.buciumul.ro – Florin Dobrescu, 14-15 Mai 1848, Cele mai mari arestări din istoria României.

3 Ibidem.

4 Sfântul închisorilor, Ed. Reîntregirea, Alba Iulia, 2007 – nota 37, pag. 37.


Arestările din 14 Mai 1948. Terorismul comunist în acţiune. Un articol de Silviu ARONEŢ
Arestările din 14 Mai 1948. Terorismul comunist în acţiune. Un articol de Silviu ARONEŢ
În „istoria ascunsa”

14 Mai – Ziua cinstirii martirilor români din temniţele comuniste. Părintele Justin Pârvu despre 14 Mai 1948, ziua neagră a arestărilor
14 Mai – Ziua cinstirii martirilor români din temniţele comuniste. Părintele Justin Pârvu despre 14 Mai 1948, ziua neagră a arestărilor

27 ianuarie: pomenirea Mărturisitorului Traian Popescu (1923-2010)
27 ianuarie: pomenirea Mărturisitorului Traian Popescu (1923-2010)
În „crimele comunismului”

stopnorway pe 14 mai 2016 la 19:48
vreau sa fac unele precizari importante: ambasada americana, CIA si agentii teroristi americani au fost INSTRUITI ( ca si LUCIA HOSSU LONGIN, bolnava mintal si angajata lui dan voiculescu [?])

sa va duca in eroare, cu crimele comunismului, cu scopul ca israelienii sa nu aiba concurenta si romanii sa nu se concentreze pe ceea ce conteaza: Crimele nazistilor in Romania, pentru ca Romania sa ia despagubirile bine-meritate in bani.

Iar romanii sa nu mai faca foamea in propria tara, si sa-si dea in judecata propriul stat romanesc pentru crimele comunismului, adica eu te dau in judecata pe tine acuzandu-te de comunism, frate roman pe frate roman ca la reeducarea de la PITESTI!

AMERICANII va debusoleaza intentionat, pe partizani i-au tras de limba cu legionarismul ca sa-i acuze de fascism, exact versiunea Securitatii : partizanii au fost legionari.

Intentionat ca sa nu ajunga la putere si sa ne ridicam neamul !! Asta si este scopul nostru de fapt, sa ne ridicam neamul, urmasii, rudele, PATRIA!!

trebuia sa ne concentram pe crimele nazistilor, pentru [crimele din localităţile] IP TRASNEA Huedin, pentru ce a fost in Ardealul cedat, sau in Romania la ocupatia nazista de dupa 23 24 august 1944. https://stopnorway.wordpress.com/2016/05/12/lucia-hossu-longin-agent-cia-terorist-american/%5Bsitul nu mai este disponibil]

a[m] fost dusi de nas fratilor si a[m] cazut in capcana!! nu poti face politica decat lovind cu propriile lor argumente. Neamul nu-l putem ridica impuscandu-ne in picior si dandu-ne in judecata statul propriu pentru crime comuniste! [?] ci trebuia s-o dam in judecata pe MERKEL asa cum fac israelienii, si sa ne luam banii despagubiri de razboi si ocupatie nazista, si sa putem sa ne ridicam bunicii,

ca daca aveau sau au pensie de 1000 euro de la despagubirile germane lunar, e alta poveste, iar nepotii lor pot face cate 10 copii din banii aia, sa se intretina, si astfel neamul nostru sa nu fie invadat de tiganii cu o mega-natalitate. Avem nevoie de solutii nu de bocete! Avem nevoie de un partid care sa ne spuna adevarul , nu de tradatori, agenti CIA ca si hossu longin care sa puna batista pe tambal si sa-l compromita pe Gavrila, pe cei peste 10.000 de partizani in viata de dupa 1990, care puteau AJUNGE LA PUTERE prin PNTCD, prin alt partid de ecou, sau macar in parlament sa faca o lege sa ne SALVAM NEAMUL de la avort, de la vaccinurile criminale, au fost infestati cu HIV SIDA 30.000 de copii ai neamului nostru in orfelinate dupa 1990, nimeni nu ne-a aparat in parlament. Faceti POLITICA cu capul si inteligenta sau ne ia dracul pe toti din neamul romanesc!

Pingback: Comunismul terorist în acţiune. Arestările din 14 mai 1948 — Bucovina Profundă – Acta Diurna

stopnorway pe 14 mai 2016 la 19:55
KOLLER ultimul israelian evreu tortionar comunist(seful lagarului AIUD jidanii lui stalin si pauker dej) a murit nu de multa vreme. De atunci tisminetki KGB Tismeneneanu a inceput ,,procesul comunismului,, adica comunistilor ROMANI visinescu, Ion ficior si alti 30 fosti directori de penitenciare comuniste, cu totii de origine romaneasca.

Fratilor, ori punem botul si ne meritam soarta, ori incepem si lovim in merkel pentru crimele nazistilor din Romania, pentru Ip Trasnea, si sa ne luam banii despagubiri pentru ca apoi sa ne putem ridica ONG-urile noastre si sa putem lupta si prin tribunale si pentru neam.

https://stopnorway.wordpress.com/2016/05/03/prizonier-roman-in-lagarele-naziste-la-dachau-germania-in-1945/

Apreciază

Răspunde
danielvla pe 14 mai 2016 la 21:47
https://danielvla.wordpress.com/2016/05/14/un-roman-va-intra-in-greva-foamei-in-fata-sediului-cedo-din-strasbourg-pentru-ca-autoritatile-din-marea-britanie-i-au-luat-copiii-si-vor-sa-i-dea-spre-adoptie-unui-cuplu-de-homosexuali/

Apreciază

Răspunde
stopnorway pe 15 mai 2016 la 11:09
sa nu spui ca nu e o adevarata conspiratie anti-romaneasca in Romania, sa fie umiliti si ucisi romanii:

-ANAF inchide firme romanesti, restaurante, xerox-uri, magazine pentru evaziune fiscala de 12 lei, si gratiaza firmele STRAINE pentru evaziune de 1 miliard euro, cazul LUKOIL si altii

-DNA-ul aresteaza in massa politicieni romani, dar nu si pe afaceristii straini,americani( MICROSOFT), israelieni, arabi, turci, unguri, care au cetatenie romaneasca cu totii.

-PROCESUL COMUNISMULUI aresteaza doar etnicii romani din Securitate: Visinescu, Ficior etc

-PROCESUL NAZISMULUI: Romania e acuzata de holocaust nazist, si crime inventate, cum e groapa de la POPRICANI Iasi, unde s-au gasit 16 cadavre si armament langa, si nu se stie ale cui sunt romani nemti rusi, fiind frontul acolo la 23 august , evreii sar repede : Holocaust, evrei morti, fara cercetare ADN asupra oaselor.

Deci ROMANIA sa plateasca pentru toate aceste inventii si crime, romanii sa fie facuti tigani si ,,RROMI,, batjocoriti in propria tara.

-Ogoranu e acuzat de fascism si crime fasciste, desi el in anii fascismului a fost inchis in lagare si inchisori de Antonescu. Dar denigrarea conteaza.

CE ESTE DE FACUT?

-organizarea imediata, informarea CORECTA si concluzie de tras. Trebuie sa ne luam batranii nostri si sa dam in judecata pe Merkel si Germania care si-a asumat crimele razboiului, si sa plateasca romanilor despagubirile pentru crimele naziste in ROmania- Ip Trasnea Huedin si altele.

– votarea patriotilor care candideaza in partidele romanesti, sau independenti si promovarea lor.

– sponsorizarea cazurilor umanitare, si colectarea de fonduri la ONG-urilr noastre.

Si trebuie de dezbatut serios ce trebuie sa facem ORGANIZAT si nu individual. Basarabenii cand se aduna sa faca ceva vin cu miile, de ce ei pot si in Romania sunt asa adormiti romanii?

Apreciază

Răspunde
Pingback: PRECIZARI IMPORTANTE – STOP NORWAY

Pagini
Despre
DONEAZĂ – SUSȚINE
Contact
Proiecte
CONFERINŢE
ROMÂNIA PROFUNDĂ
SFINŢII ÎNCHISORILOR
PRO-VITA
VACCIN – INFO
Meta
Înregistrare
Autentificare
Flux intrări
Flux comentarii
WordPress.com
Ultimele articole
CINE ESTE BILL GATES? Cum a reușit Bill Gates să monopolizeze Sănătatea la nivel global. VIDEO
DESCHIDEȚI BISERICILE!
Ministerul Adevărului Sanitar și Artistic: Țării cât mai mulți morți covizi!
Trei dintre somitățile medicale internaționale care contrazic propaganda oficială
COVID-19 – o încercare de analiză etică – Vasile Astărăstoae
Vasile Astărăstoae: De ce nu se fac necropsii în pandemia Covid-19?
Condamnat la moarte pentru o poezie – Radu Gyr, poetul martir. Cuvânt al Părintelui Justin Pârvu despre generația sa
Marele Radu Gyr văzut de pr. Nicolae Grebenea
Soljenițîn: Prețul pe care-l plătești când nu te opui culturii minciunii este nimic mai puțin decât sufletul tău
H R I S T O S A Î N V I A T !
Căutare
Top articole
Cu frică de viruși, cu panică și în deplină igienă să vă apropiați?! Articol de Mircea Pușcașu
Vaccinuri ce conțin cantități enorme de Aluminiu. Până la de 50 de ori mai mult decât limita maximă admisă. Plus celule din rinichi de maimuță și material biologic din celule umane din copii avortați
Trei dintre somitățile medicale internaționale care contrazic propaganda oficială
Opiniile polițiste despre rânduieli liturgice. Un articol de Savatie Baștovoi
Învățăminte (la cald) ce decurg din epidemia cu coronavirus – Vasile Astărăstoae
CINE ESTE BILL GATES? Cum a reușit Bill Gates să monopolizeze Sănătatea la nivel global. VIDEO
Inteligența artificială, China și dictatura viitorului foarte apropiat
Blogroll
ATITUDINI
AXA
BibliaOrtodoxa.ro
Ceaslov
Curtea Brâncovenească
Cuvântul Ortodox – Știri
Eufrosin
Familia Ortodoxă
Fericiți cei prigoniți
Filocalia.ro
MIREM
NU VACCINURILOR
ortodoxia.md
Predania
Publicatii Ortodoxe
Rafael Udriste
Savatie Bastovoi
Sf Ioan cel Nou de la Suceava
Sfinţii Închisorilor
SfValeriuGafencu
toaca.md
Vietile Sfintilor
Vreau Sa Aflu
Categorii
9/11 (2)
acte cu cip (68)
AI – Inteligența Artificială (2)
Andrei Ciurunga (2)
Andrei Dîrlău (6)
ANR (4)
antitetanos (3)
antivaccin (166)
apocalipsa (24)
apologetica (165)
articol (308)
atitudine (362)
autism (10)
avort (30)
Bilderberg (1)
bio-wars (11)
bioetica (183)
boicot (188)
Brancovenii (7)
Brâncuși (2)
Bucovina profundă (46)
Capsali (4)
Carmen Paduraru Chirila (1)
carte (32)
cenzura (7)
chemtrails (2)
Ciprian Voicilă (1)
Civilizația morții (7)
Clubul de la Roma (15)
Cmb (1)
conciliul cretan (17)
conferinte (82)
Constantin Iulian (10)
Constantin Noica (4)
Corneliu Ciucanu (1)
Corneliu Codreanu (65)
crimele comunismului (149)
criza (9)
cuprins (2)
Cuv Mc Daniil Sandu Tudor (4)
Cuv Serafim Rose (1)
Cuv. Sofronie Saharov (1)
cuvintele sfintilor (44)
Cuviosul Paisie Aghioritul (6)
Cuviosul Tadei de la Vitovnita (1)
daravele (12)
de la Bogdan (5)
De râs (plâns) (1)
dictatura (169)
DML – Dialoguri la Marginea Lumii (2)
documentar (57)
dr Dumitru Uță (1)
Dr. Christa Todea-Gross (11)
DTP (4)
Dumitru Oniga (3)
ecumenism (42)
educația sexuală (38)
Eliade (12)
Eminescu (29)
erezie (9)
Ernest BERNEA (11)
eugenie (28)
Evanghelia (13)
evolutionism (2)
Experimentul Pitești (7)
Școala de la Frankfurt (1)
f o t o (6)
Fabian Seiche (16)
Familia Ortodoxa (9)
Faust Brădescu (1)
fiat money (2)
file de acatist (5)
film (6)
ForulOrtodoxRomân (5)
Fotografie (5)
FSMB (9)
Fundatia George Manu (32)
gaze de şist (2)
Gelu Gheorghiu (3)
Gherasim Iscu (1)
globalizarea (62)
glume (1)
Grigore Vieru (7)
halloween (15)
Hepatita B (3)
Hierotheos Vlachos (9)
holocaustul rosu (2)
homeschooling (1)
homosexualitate (77)
Horia Sima (21)
ianolide (15)
icoana (28)
inginerie sociala (185)
Institutul Elie Wiesel (1)
interviu (40)
Ioan VLĂDUCĂ (4)
Ion Siugariu – poet erou (4)
Ionel Moţa (20)
Isarescu (2)
istoria ascunsa (223)
iudeo-masonerie (86)
Jordan Peterson (2)
Katherine Albrecht (2)
Katyn-Smolensk (4)
lupta impotriva uitarii (165)
malthusianism (39)
Marcel Petrisor (1)
marea minciuna (111)
Marian Munteanu (7)
Marin Naidim (3)
Marin Răducă (1)
Marius Iordăchioaia (2)
marxism (12)
mass-media (37)
memento mori (2)
Mendelsohn (3)
Menologhion (2)
MȚR (1)
mind kontrol (20)
Mircea Platon (3)
Mircea Vulcănescu (6)
Miscarea Legionara (249)
Mitropolitul Serafim de Pireu (6)
monahul Teodot (3)
Mugur Vasiliu (12)
Nae Georgescu (3)
Nae Ionescu (6)
Nichifor Crainic (7)
Nichita Stanescu (12)
Nicolae Tesla (1)
ocult (51)
oreion (2)
Ovidiu Hurduzeu (7)
Parintele Adrian Fageteanu (3)
Parintele Arsenie Papacioc (6)
Parintele Benedict Ghiuș (1)
Parintele Calciu (21)
Parintele Cleopa (1)
Parintele Dimitrie Bejan (3)
Parintele Iustin (49)
Parintele Jar (2)
Parintele Nicolae Grebenea (3)
parintele Rafaill Noica (1)
Parintele Roman Braga (1)
Parintele Sofian Boghiu (4)
Parintele Staniloae (11)
Paul Goma (1)
pecetea (19)
pedofile (36)
permanențe (4)
Petre Țuțea (12)
Petru Voda (10)
Platforma ÎMPREUNĂ (3)
podcast (1)
poezie (73)
Poliomielita (5)
political correctness (1)
pornografia (24)
Pr Arsenie Boca (5)
pr Ilie Imbrescu (2)
Pr Ilie Moldovan (1)
Pr Ioan Negruțiu (3)
Pr Ioan Sismanian (1)
pr Liviu Branzas (6)
Pr Mihai Lungeanu (4)
Pr Prof Mihai Valica (24)
Pr Victor Moise (1)
Pr. Mihai Andrei Aldea (4)
Pr. Victor Moise (1)
praznicar (43)
pro-vita (108)
problema evreiasca (54)
prof.dr.Vasile Astarastoae (19)
psaltica (11)
Părintele Proclu (1)
Radu Gyr (18)
REFERENDUM (22)
Rezistenţa din munţi (12)
ROMANIAN HISTORICAL STUDIES (1)
România Profundă (370)
ROR (4)
Rotary – Lions – (6)
Roşia Montana (1)
rugaciune (28)
Savatie Bastovoi (12)
secularizarea (13)
sexualizarea excesiva (52)
sexualizarea precoce (79)
Sf Ilie Lacatusu (3)
Sfântul Munte Athos (1)
sfinti contemporani (51)
sfintii inchisorilor (375)
sfintii români (71)
sinaxar (102)
sionism (1)
Smicală (3)
Soljenitin (5)
Sorin Dumitrescu (3)
Steinhardt (8)
taina faradelegii (127)
talmudism (1)
TBC (4)
teatru (2)
TED (1)
Theodor Codreanu (1)
Traian Golea (1)
tropar (32)
tropare (20)
Trump (1)
ultimile articole (1)
Uncategorized (751)
Valeriu Gafencu (19)
valica (1)
variola (1)
Vasile Posteucă (1)
Vintilă Horia (3)
Virgil Maxim (13)
Virgiliu Gheorghe (15)
Zaharia Marineasa (2)
ştiinţă – tehnologie (87)
Blog Stats
2.816.196 hits
Vezi site-ul complet

Un site web WordPress.com.

🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s