Acasă

Un nou preot mărturisitor chemat la nelegiuita judecată a călcătorilor de lege, a lupilor răpitori drapați în piei de oaie. Este acum rîndul Părintelui Ioan Miron din Turdaș, Alba, să primească scumpă cunună a muceniceștii mărturisiri. Comunică Părintele Ciprian Staicu. Cu un comentariu exemplar al Părintelui Eftimie Mitra, din care spicuim: „Ce defăimare mai mare poate fi decât erezia? Ce dezbinare mai mare poate fi decât ca “Biserica oficială” să se rupă de învăţătura Bisericii Apostolice? Ascultarea faţă de chiriarh se face până la păcat. În documentul „Expresia constiintei noastre”, preotul Ioan Miron arată că rămâne în comuniune cu Biserica Ortodoxă. Refuzul său de a asculta atunci când i se cere să ascundă adevărul, referitor la cele semnate de către delegaţia României în Creta, este de înţeles, chiar dacă această atitudine deranjează pe cei ce au făcut compromisul.”

Un nou preot mărturisitor chemat la nelegiuita judecată a călcătorilor de lege, a lupilor răpitori drapați în piei de oaie. Este acum rîndul Părintelui Ioan Miron din Turdaș, Alba, să primească scumpă cunună a muceniceștii mărturisiri. Comunică Părintele Ciprian Staicu. Cu un comentariu exemplar al Părintelui Eftimie Mitra, din care spicuim: „Ce defăimare mai mare poate fi decât erezia? Ce dezbinare mai mare poate fi decât ca “Biserica oficială” să se rupă de învăţătura Bisericii Apostolice? Ascultarea faţă de chiriarh se face până la păcat. Pr. Ioan Miron arată că [mărturisind răspicat adevărul] rămâne în comuniune cu Biserica Ortodoxă.”

http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2017/02/13/parintele-ioan-miron-din-comuna-turdas-judetul-alba-dragul-meu-prieten-este-chemat-la-judecata-de-ecumenisti

Părintele Ioan Miron din comuna Turdaș (județul Alba), dragul meu prieten, este chemat la judecată de ecumeniști

Turdaș Alba citația vertical.jpg

Ați văzut vreodată ca un preot să se descalțe când intră în Sfântul Altar pentru a sluji Sfânta Liturghie și se încalță cu niște papuci speciali, pe care îi folosește doar în Sfântul Altar? Eu am văzut, pentru prima oară în viața mea, când am slujit cu părintele Ioan Miron.

Părintele Ioan este un foarte bun cunoscător al Pidalionului, al Sfintelor Canoane ale Bisericii, pe care le studiază zilnic și trăiește și slujește lui Hristos fără abatere de la ele. Vor avea mult de furcă cei de la Alba-Iulia, căci nu va accepta să fie anihilat în mod necanonic. Nu au argumente împotriva lui. El ferește Biserica de schismă, ar trebui lăudat. Însă ei vor să îl mazilească.

Părinte Ioane, îți transmit cuvântul Preasfințitului Longhin: ”toți cei care vor încerca să te caterisească nu vor reuși, ci ei vor fi caterisiți de Duhul Sfânt!”
Părintele Ioan a întrerupt pomenirea ierarhului ecumenist Irineu de multă vreme, dinainte de Sinodul din Creta, pentru multiplele abateri de la dreapta credință ale acestui ierarh. Acum părintele Ioan va merge să primească pe merit cununa de mărturisitor al lui Hristos.

Se vor afla față în față: trimișii ierarhului ecumenist Irineu și părintele Ioan (un om în care este viu Hristos-Domnul Cel prigonit și răstignit de ecumeniști).

Voi fi personal alături de el, cu ajutorul lui Dumnezeu.

pr. Ciprian Staicu

Părintelui Ioan-Septimiu Miron de la parohia Turdaş, jud. Alba, i se aduc patru acuzatii nefondate pentru care este citat ca, în 23 febr. 2017, să se prezinte în faţa “judecătorilor oficiali”. În realitate, aceste acuzaţii sunt pretext de a elimina, în mod abuziv, un opozant al “Sinodului” din Creta.
Să le luam pe rând:

1. “Contrazicerea publica, in scris, a poziţiei oficiale a Bisericii”
Ips Irineu consideră ca poziţia oficială a BOR este mai presus decât învăţătura Sfinţilor Părinţi despre ecumenism. Poziţia oficială este influenţată politic, în schimb ce învăţăturile marilor noştri duhovnici: Iustin Pârvu, Arsenie Papacioc, Dumitru Stăniloae etc., au fost insuflate de Duhul Sfânt pentru că ei au fost trăitori în Hristos, nu diplomaţi la birou. Mărturiile acestor duhovnici au valoare mai mare decât semnăturile, delegaţiei oficiale a BOR, depuse în mare grabă sub supravegherea unor cardinali catolici care au participat (ca observatori) la acel pseudosinod.
Pe lângă mărturiile marilor noştri duhovnici, merită amintit ce spune Sfântul Iustin Popovici, canonizat de Biserica Ortodoxă, pentru sfinţenia vieţii sale: „Ecumenismul este panerezia timpului nostru”. Destul de clar, pentru cine vrea să priceapă.
Să nu uităm că „poziţia oficială” a Bisericilor Bulgariei, Georgiei, Antiohiei contrazic „poziţia oficială” a Bisericii României. Asta ar trebui să ne dea de gândit.
Biserica Greciei, a respins erezia din Creta fără a condamna însă acel pseudosinod. Faptul că a respins erezia ecumenistă decretată în Creta este rezultatul unor ierarhi care au luptat în Sinodul Bisericii Elene pentru aceasta.
Biserica Rusiei a negat că „Sinodul” din Creta ar avea valoare panortodoxă, urmând să se pronunţe şi asupra documentelor semnate acolo.

2. „Schismă”
Părintele Ioan Miron nu poate fi acuzat de schismă deoarece nu a părăsit Biserica Ortodoxă şi nici nu are de gând să o părăsească vreodată. Pentru mai multe lămuriri vă recomand să cercetaţi un document de mare importanţă intitulat „Expresia constiintei noastre”, semnat şi de sfintia sa.
Documentul original poate fi văzut aici: http://prieteniisfantuluiefrem.ro/…/comunicat-16.11.2016.pdf

3. “Neascultarea de autorităţile bisericeşti”
Sfinţii Părinţi spun că ascultarea se face până la păcat. Cât timp ierarhul său nu ascultă de învăţăturile Bisericii Ortodoxe, nici părintele Ioan Miron nu ascultă de cei ce s-au depărtat de la dreapta credinţă. E dreptul său, nu?

4. „Nerespectarea mărturisirii depuse la hirotonie”
Nu este corect. Prin hotărârea nr. 4218/2010 a BOR, în urma propunerilor sinoadelor mitropolitane, s-a stabilit un formular de jurământ la hirotonia fiecărui preot. În acest JURĂMÂNT, printre altele, se spune: „Mă voi strădui să apăr Sfânta Biserică, păzind-o de defăimare şi de dezbinare, stând permanent în ascultare față de Chiriarhul meu şi în comuniune cu întreaga Biserică Ortodoxă”. Ce defăimare mai mare poate fi decât erezia? Ce dezbinare mai mare poate fi decât ca “Biserica oficială” să se rupă de învăţătura Bisericii Apostolice?
Ascultarea faţă de chiriarh se face până la păcat, asta am lămurit-o la punctul 3. În documentul „Expresia constiintei noastre”, preotul Ioan Miron arată că rămâne în comuniune cu Biserica Ortodoxă. Refuzul său de a asculta atunci când i se cere să ascundă adevărul, referitor la cele semnate de către delegaţia României în Creta, este de înţeles, chiar dacă această atitudine deranjează pe cei ce au făcut compromisul.

5 gânduri despre “Un nou preot mărturisitor chemat la nelegiuita judecată a călcătorilor de lege, a lupilor răpitori drapați în piei de oaie. Este acum rîndul Părintelui Ioan Miron din Turdaș, Alba, să primească scumpă cunună a muceniceștii mărturisiri. Comunică Părintele Ciprian Staicu. Cu un comentariu exemplar al Părintelui Eftimie Mitra, din care spicuim: „Ce defăimare mai mare poate fi decât erezia? Ce dezbinare mai mare poate fi decât ca “Biserica oficială” să se rupă de învăţătura Bisericii Apostolice? Ascultarea faţă de chiriarh se face până la păcat. În documentul „Expresia constiintei noastre”, preotul Ioan Miron arată că rămâne în comuniune cu Biserica Ortodoxă. Refuzul său de a asculta atunci când i se cere să ascundă adevărul, referitor la cele semnate de către delegaţia României în Creta, este de înţeles, chiar dacă această atitudine deranjează pe cei ce au făcut compromisul.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Tema: Independent Publisher de Raam Dev.
%d blogeri au apreciat: